Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

De-a arhitectura, Declic și Asociația Partener pentru Tine susținute la prima ediție a Cercului Donatorilor Romanian Diaspora Funding Network

0

Prima ediție a Cercului Donatorilor Romanian Diaspora Funding Network (RDFN) va avea loc online, pe 17 iunie 2021. Prin acest eveniment, RDFN își propune să aducă diaspora #maiAproapeDeRomânia prin promovarea și sprijinirea inițiativelor cu impact în țară.

Pe 17 iunie 2021, 20:00, ora României, românii din diasporă vor avea oportunitatea să cunoască și să susțină 3 proiecte propuse de 3 organizații care muncesc constant pentru schimbare în România:

  • De-a arhitectura – Urban Up Grows Up – Tineri cetățeni pentru mediul construit. 

De-a Arhitectura vrea să formeze 30 de tineri să înțeleagă cum se planifică dezvoltarea unei localități și să devină mai conștienți despre ce pot face pentru a avea un impact în îmbunătățirea orașelor în care trăiesc. www.de-a-arhitectura.ro

  • Declic Fonduri de pensii private românești – Investiții aliniate la obiectivele climatice.

Pe termen lung, combustibilii fosili vor fi eliminați pe tot globul pentru a atinge obiectivele climatice  din ce în ce mai ambițioase. Investițiile în combustibili fosili reprezintă o parte semnificativă a fondurilor de pensii.  Declic va analiza și va clasa  fondurile de pensii private românești pe baza ponderii investițiilor în industria de combustibili fosili și va cere acțiuni imediate pentru găsirea unor  soluții alternative. www.declic.ro

  • Asociația Partener pentru Tine (APT) – Atelier cu tâlc. 

APT va crea un spațiu comunitar în care 30 de copii din familii vulnerabile din două comunități rurale din județul Argeș își vor petrece timpul liber în mod educativ, distractiv și remedial, învățând să identifice și să rezolve probleme din comunitate. www.partenerpentrutine.ro

Cercul Donatorilor din 17 iunie va marca și lansarea oficială a rețelei Romanian Diaspora Funding Network . Până acum membrii RDFN au susținut peste 26 de proiecte, au mobilizat aproape 500 de donatori în diaspora și au reușit să strângă 80.000 euro. Dacă dorești să te alături primului cerc de donatori care aduce diaspora împreună, te poți înscrie aici. Locurile sunt limitate.

RDFN este o rețea filantropică formată din 8 grupuri și organizații din diasporă din Europa și Statele

Unite: Cercul Donatorilor Barcelona, Cercul Donatorilor Bruxelles, Cercul Donatorilor

Helsinki – Edustudio, Cercul Donatorilor Londra, Diaspora Civică Berlin, GRASP Milano,

Romanian United Fund, Cercul Donatorilor San Francisco. Aceștia își propun să aducă împreună și să sprijine românii din diaspora să contribuie, prin filantropie, la schimbări pentru România, oferind sprijin și resurse societății civile de acasă.

Evenimentul este organizat după modelul The Funding Network și cu sprijinul Fundației Frederick Mulder din Marea Britanie.

facebook.com/rodiasporafundingnetwork

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.