Creativitatea prin Inteligență Artificială Câștigă Teren în România

0

Hour of Code 2023 este aici și face educația cu privire la Inteligența Artificială (IA) accesibilă pentru toți – studenți, profesori și publicul larg. 

Adfaber organizează în România inițiativa globală de promovare IA în educație încurajând elevii și profesorii să urmărească o serie de videoclipuri educative despre IA, să desfășoare activități la clasă despre cum funcționează IA.

Ca întotdeauna, traducerea și subtitrarea sunt disponibile în mai multe limbi, iar asociația Adfaber facilitează accesul la toate materialele disponibile pentru elevi și profesori.

Parteneriate și Suport Internațional pentru Hour of Code România

La nivel internațional, Hour of Code se bucură de participarea celui mai mare număr de parteneri de până acum și suntem încântați să vedem atât de mulți oficiali guvernamentali, parteneri corporate și influenceri sprijinind eforturile de a aduce educația privind Inteligența Artificială în țările lor. 

În România, sponsorul național Hour of Code este clubul de tehnologie Code School Clubs, iar partener în diseminarea activităților Hour of Code este Adservio, lider în digitalizarea școlilor din România.

Cu ocazia Hour of Code, Code School Clubs organizează ateliere de programare online (click aici pentru detalii) pentru elevii din România, iar la sediile Code School Clubs din toată țara, părinții pot participa alături de copii la sesiuni de programare și discuții despre job-urile viitorului. 

Cum folosesc școlile din România IA?

Ghidul IA pentru școli, dezvoltat de partenerii TeachAI cu expertiză în educație, tehnologie și IA în educație, din care face parte și Asociația Adfaber, sprijină educatori, lideri școlari și responsabili politici în dezvoltarea de îndrumări privind utilizarea IA în școli. Acesta conține un cadru pentru încorporarea IA în școli, principii de luat în considerare, împreună cu exemple din lumea reală. Vizitați ghidul-ul și descărcați resursele la www.teachai.org/toolkit sau urmăriți unul dintre webinariile de lansare. 

O Perspectivă Globală asupra Educației în Computer Science (Știința Computerelor)

Code.org, ONG-ul care a dezvoltat Hour of Code la nivel global, sărbătorește zece ani de existență și acest moment a fost sărbătorit în stil mare! Așteptăm cu nerăbdare următorul deceniu, lucrând împreună pentru a oferi fiecărui student, din fiecare școală oportunitatea de a învăța informatică. 

Cu peste 400 de participanți, inclusiv mai mult de 100 de oficiali guvernamentali și 60 de participanți internaționali reprezentând 35 de țări, CSEdCon global, organizat de Code.org, a avut loc la Las Vegas, Nevada, la sfârșitul lunii noiembrie. Cele trei zile s-au concentrat pe implicațiile IA în educație și viitorul educației CS – detalii vorbitori și prezentări principale la CSEdCon.com.

În România, Adfaber.org face eforturi pentru includerea în programa claselor primare a cursurilor de Computer Science. Există deja resurse educative, iar elevii din școlile de stat au șansa de a se alinia la oportunitățile de care beneficiază deja elevii în mediul privat, dar și la oportunitățile pe care le au elevii din alte țări.

Pagina cu informații pentru profesori și părinți: https://adfaber.org/hour-of-code/

Activități Hour of Code https://hourofcode.com/ro/learn 

Code School Clubs: https://codeschoolclubs.ro/ 

Adservio: https://www.adservio.ro/ro 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.