Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociația A.R.T. Fusion vă invită la o dezbatere în cadrul evenimentului “(NE)Convenția de la Istanbul

0

Asociația A.R.T. Fusion vă invită la o dezbatere în cadrul evenimentului “(NE)Convenția de la Istanbul,unde vom discuta problematici și soluții legate de fenomenul violenței de gen. Evenimentul va avea loc în data de 14 iunie, la ora 17:00, în Sala Atrium a Institutului Francez (Bulevardul Dacia 77, București).

La șapte ani de la semnarea Convenției de la Istanbul, evenimentul își propune să analizeze maniera în care aceste prevederi sunt implementate în contextul național și să asigure un context în care cetățenii, societatea civilă și instituțiile pot veni cu soluții acolo unde implementarea rămâne deficitară.

Dezbaterea urmărește o discuție aprofundată pe două tematici: ordinul de protecție și monitorizarea acestuia și educația în ceea ce privește egalitatea dintre femei și bărbați. Aceasta va fi precedată de o expoziție interactivă în jurul Convenției de la Istanbul, cu scopul de a informa cetățenii cu privire la existența acesteia și a conținutului său.

Evenimentul va dura aproximativ o oră și jumătate și va fi moderat de către Prof.univ.dr. Ionela Băluță. Vă invităm să fiți alături de noi și de cei cinci invitați: Monalisa Cârstea (Directoare Direcția Violență Domestică, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați), Simona Voicescu (Directoare executivă, Asociația Necuvinte), TBC (Inspectoratul General al Poliției Române), Diana Oncioiu (Jurnalistă independentă, Dela0.ro), Oana Băluță (conf. univ. dr. și  Directoare a Programului de Masterat „Jurnalism și comunicare politică”, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București) și TBC (reprezentant al Parlamentului României).

Acest eveniment face parte din proiectul “Using Theatre to Make Politics” desfășurat în parteneriat cu organizații nonguvernamentale din Grecia, Norvegia, Portugalia, Polonia și Ungaria și finanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Proiectul are ca scop creșterea nivelului de participare civică și implicare a tinerilor în diferite procese democratice și de elaborare a politicilor publice.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.