Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ziua porților deschise „Paşi către o nouă viaţă“ la Şcoala de Meserii CONCORDIA

0

În data de 07 aprilie, a avut loc cea de-a doua ediție a Zilei porților deschise „Paşi către o nouă viaţă“ organizată de Şcoala de Meserii CONCORDIA din Ploieşti cu scopul de a arăta prietenilor și colaboratorilor Organizației Umanitare CONCORDIA reuşitele tinerilor de peste an. În cadrul acestei zile, invitații au avut ocazia să viziteze Şcoala de Meserii şi să participe la diverse activităţi interactive alături de elevi, pregătite la atelierele noastre. Oaspeții au învățat cum să prepare aperitive, deserturi sau cocktail-luri, cum să orneze turta dulce, au degustat pâinea pregătită la Brutăria CONCORDIA și au explorat principiile pedagogice aplicate în școală.

Au fost alături de noi în această zi deosebită Domnul Benedikt Saupe, adjunct șef de misiune la Ambasada Austriei în România, reprezentanți ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Prahova, Buzău, Dâmbovița, Ialomița și Vaslui, reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Colegiului Economic „Virgil Madgearu“ și reprezentanți ai companiilor reprezentative în spațiul economic românesc: Radisson Blu Hotel, Billa/REWE Group, Restaurantul „La Plăcinte“, Catering H12 și Magazinul Social „Somaro“.

Atelier brutari

Şcoala de Meserii CONCORDIA oferă atât tinerilor din organizație, precum şi celor din comunitate, posibilitatea de a învăţa una dintre meseriile de brutar/patiser/cofetar, bucătar, ospătar, tâmplar și horticultor/lucrător în cultura plantelor. La terminarea acestor cursuri, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către CNA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților), ANC (Autoritatea Naţională a Calificărilor) și în Uniunea Europeană. În septembrie 2010, proiectul a fost demarat cu 72 de locuri în ateliere de formare profesională dotate la standarde europene. Până în prezent 148 de elevi au absolvit unul dintre cursurile noastre.

Atelier ospatari

Despre CONCORDIA

Organizaţia Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Mai multe informații aici.

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comments are closed.