Ziua Mondială a Teatrului – un maraton

1

Conform tradiţiei începute în urmă cu 8 ani de Teatrul Thespis, la Timişoara sâmbătă, 26.03 la ora 23:59 vor începe 24 de ore de teatru. Printre piesele prezentate, se numără 21, Farmacia, Al 9-lea cer, Menajeria de sticlă. Maratonul teatral se va încheia duminică noaptea, asfel încât vă recomand să vă încărcaţi cu somn înainte şi curiozitate în timpul. Toată experienţa se va încheia cu o cântare susţinută de Phaser, Sonatic şi Nu& Apa Neagră. Intrarea la toate evenimentele este gratuită, deci nu aveţi nici un motiv să lipsiţi de la această manifestare.

Şi Teatrul Maghiar de Stat a pregătit un program special cu aceeaşi ocazie, a Zilei Mondiale a Teatrului, duminică, 27 martie. Se începe dis de dimineaţă cu un progrămel pentru cei mici, Zian şi Kopik, continuând cu spectacolul cu marionete pt adulţi, Capdelemn şi concertul Müller Péter Sziámi şi Kirschner Péter, reprezentanţi ai muzicii alternative maghiare.

ziua mondiala a teatrului articol evive

Festivalul Filmului Francofon, va debuta luni, 28 martie la Casa Adam Muller Guttenbrun, cu o comedie savuroasă, Nu mă eliberaţi, rezolv eu, a lui Fabienne Godet. Festivalul se va desfăşura până joi, 31 martie, şi vă va prezenta filme din Belgia, Egipt, Turcia şi evident, Franţa.

Ştefan Bănică Jr. se plimbă desculţ prin parc la Timişoara, marţi 29 martie. Piesa, care se va juca în sala Teatrului Naţional Timişoara, îi are ca protagonişti, alături de Ştefan Bănică Jr., în dublu rol de regizor şi actor, pe Ioana Ioachim, Mitică Popescu, Ileana Cernat şi Bogdan Tudor. Bănică a mai jucat această piesă în 1996, în regia lui Dinu Manolache, cu o distribuţie foarte asemănătoare. Din varianta regizată de el, nu lipseşte rock’n’roll-ul, însă nu vă aşteptaţi la un musical. Felicitări pentru încercarea lui, în care i se simte aportul şi pentru cuvintele frumoase rostite de el la adresa predecesorilor:Dedic acest spectacol memoriei lui Dinu Manolache si Paul Ioachim, cel care a propus acest spectacol pentru prima oară în România”.

Spre final, ar mai merita amintit că seria de filme “Asta e Germania şi chiar mai mult”, continuă joi, 31 martie cu filmul Sehnsucht, de Valeska Griesebach, o sensibilă poveste de dragoste între doi oameni ce se iubesc de mici copii.

Despre autor

avatar

Evive.ro, artă și cultură - evenimente în Timișoara.

Un comentariu

  1. Pingback: Prin blogosfera literara (21-27 martie 2011) | Filme si carti

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.