ZILE VERZI LA IASI / 12 – 18 aprilie 2010

3

ZILE VERZI LA IASI / 12 – 18 aprilie 2010
– ediţia a II-a –

În perioada 12 – 18 aprilie 2010, Asociaţiile Mai Bine şi TERIS organizează cea de-a doua ediţie a proiectului ZILE VERZI, un festival al mediului la care ieşenii sunt invitaţi să participle la workshop-uri, proiecţii de filme documentare de mediu şi la o plimbare cu bicicletele prin oraş.

Workshop-urile de Cultură Civică Contemporană vor avea loc în zilele de 12 şi 13 aprilie, la Centrul Cultural Francez Iaşi, între orele 17.00 si 20.00 iar înscrierile se fac pe www.iasirecicleaza.ro

Cei care vor participa la ambele sesiuni vor primi diplome, cadouri ecologice şi vor savura produse Fair Trade (provenite din comerțul echitabil).
În cadrul festivalului de mediu ZILE VERZI, organizatorii aduc în atenţia publicului ieşean o parte din cele mai bune documentare de mediu, precum: Food Inc., The Cove, Crude, The End of the Line sau Garbage! The Revolution Starts at Home. Proiecţiile vor avea loc la Centrul Cultural Francez, în zilele de 15, 16 şi 17 aprilie iar programul poate fi consultat pe site-ul proiectului.

Tot sâmbătă, 17 aprilie, de la orele 16.00,  cei interesaţi sunt aşteptaţi să ni se alăture într-o plimbare de aproximativ o oră cu bicicletele în oraş, Fără emisii, Fără Zgomot, Libertate, Mobilitate și Sănătate. Plecarea se va face din faţa Casei de Cultură a Studenţilor, laşi.

Asociaţiile Mai Bine şi TERIS doresc să informeze participanţii la festival , pe de o parte, despre stilul nostru de viaţă actual care duce la utilizarea unor cantităţii enorme de resurse, atât în privinţa energiei cât şi a materialelor folosite, generând cantităţi masive de deşeuri. Pe de altă parte, se dorește evidenţierea faptului că prin deciziile, chiar şi cele mai mărunte, pe care le luăm acasă, la serviciu, la şcoală sau în timpul liber se poate consolida un stil de viaţă mai sănătos şi cu un impact mai mic asupra mediului.

Prin participarea la acest eveniment puteți descoperi cum se poate contribui la o schimbare pozitivă în comunitatea locală.

Mai multe informaţii despre acest proiect pot fi găsite pe site-ul www.iasirecicleaza.ro.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

3 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention ZILE VERZI LA IASI / 12 – 18 aprilie 2010 -- Topsy.com

  2. avatar

    DACA CREZI CA ,,A FOST MAI BINE INAINTE,,ATUNCI STINGE LUMINA PE 1 MAI INTRE ORELE 21-22! VEZI P-M-S RO VICTORIE!

  3. Pingback: Tweets that mention ZILE VERZI LA IASI / 12 – 18 aprilie 2010 | RomaniaPozitiva -- Topsy.com

Comentează