www.istoriacomunismului.ro, o istorie a comunismului romanesc pentru cei nascuti in democratie

0

Pentru ca 38% dintre adolescentii romani cred ca perioada comunista a fost mai buna decat cea actuala, la 22 de ani de la Revolutie oferim generatiei celor nascuti dupa 1989 un instrument de invatare care ii va ajuta sa recupereze lipsa de informatie si experienta: www.istoriacomunismului.ro

De la productia la hectar, caloriferele mereu reci, fructele de plastic si sticla de PepsiCola pana la sistemul de penitenciare, munca la Canal, cartile interzise si obsesia Securitatii, www.istoriacomunismului.ro iti propune o experienta de film a momentelor si personajelor definitorii ale comunismului din Romania.

Absurdul regimului comunist, cruzimea lui fatade propriul popor si cinismul ireal al propagandei sunt transpuse in experiente digitale care iti dau ocazia sa te gandesti la viata mecanica si lipsita dealegeri a unui cetatean obisnuit in comunism – asemeni unui joc de computer pe care esti obligat sa il cumperi, din care nu poti da sign-out  si in care nu poti castiga.

www.istoriacomunismului.ro este un proiect comun al Fundatiei Soros Romania, Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc si Senior Interactive, cu sprijinul Konrad Adenauer Stiftung si Saga Film. Citit de Radio Guerrilla.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează