World Vision România oferă premii în valoare de 180.000 lei meşterilor populari din «Atelierul de meşteşuguri»

0

Fundaţia World Vision România acordă premii în valoare de 180.000 de lei pentru 30 de meşteri populari clujeni şi bistriţeni care au participat la un concurs de planuri de afaceri în cadrul proiectului “Atelierul de Meşteşuguri”.

Câştigătorii au absolvit în luna iulie 2013 cursul de antreprenoriat organizat prin proiect, acest lucru reprezentând, dealtfel, un criteriu de eligibilitate pentru înscrierea la concurs. Îndrumaţi de lectorii Asociaţiei pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale ASDR Dezmir, partenerul fundației World Vision în acest proiect, ei au conceput planuri care urmăresc fie să modernizeze atelierele în care deja lucrau, fie să amenajeze noi ateliere, echipate şi dotate cu cele necesare dezvoltării meşteşugului practicat.

Meşterii vor primi premiile în valoare de 6000 lei net/participant prin virament bancar şi au la dispoziţie două luni calendaristice să realizeze ceea ce şi-au propus în planurile dezvoltate. O treime dintre câştigători lucrează încă din luna iulie în atelierul-pilot din satul Dezmir, judeţul Cluj, unde creează mic mobilier pictat cu modele tradiţionale, podoabe din mărgele şi ţesături – ştergare, carpete şi covoare.

obiecte-de-artizanat-lucrate-de-mesterii-din-atelierul-de-mestesuguri-428

Obiectele lucrate la Dezmir, dar şi de alţi artizani din proiectul “Atelierul de meşteşuguri”, vor fi promovate pe internet prin intermediul catalogului online “Târgul de la sat” (www.targuldelasat.ro), iar în lunile următoare vor fi expuse spre vânzare în cadrul a zece expoziţii localizate în pensiuni din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Sălaj, Bihor şi Maramureş.

„Atelierul de meşteşuguri” este un program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Nord – Vest. Proiectul este finanţat din fonduri europene prin POSDRU şi se desfăşoară în perioada martie 2012 – aprilie 2014.

Lista câștigătorilor este aici.

Fundaţia World Vision România desfăşoară „Atelierul de meşteşuguri” în cadrul Programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale. World Vision România încurajează acest proces pentru a îmbunătăţi condiţile de trai ale familiilor cu scopul final de a oferi copiilor şanse sporite de educaţie, dezvoltare şi bunăstare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează