Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

0

Du mai departe poVESTEA Saptamanii Nationale a Voluntariatului,

14-20 mai 2012

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania si centrele de voluntariat anunta cea de-a XI-a editie a saptamanii care reuneste in fiecare primavara organizatiile care implica voluntari: Saptamana Nationala a Voluntariatului, desfasurata in perioada 14-20 mai 2012.

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Anul acesta, SNV va propune sloganul „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”. Ducem impreuna poVESTEA voluntariatului in toate comunitatile unde exista organizatii si institutii care implica voluntari, centre de voluntariat, scoli, gradinite, biblioteci si alte grupuri de initiativa! SNV inseamna evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate si actiuni de voluntariat public pentru cauze dintre cele mai diverse. Peste 500 de evenimente publice cu, pentru si despre voluntari, peste 200 de organizatii – parteneri locali care deruleaza activitati, 45.000 de beneficiari si  participanti la evenimente, 150 de localitati din 41 de judete plus capitala, peste 4000 de voluntari implicati doar in organizarea evenimentelor locale – acesta este bilantul editiei anterioare a SNV, cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului.

Vrei sa duci poVESTEA voluntariatului in comunitatea ta?

Reprezinti o organizatie, o institutie sau un grup de initiativa?

Daca voluntariatul este o valoare in organizatia ta, inscrie-ti organizatia ca partener local SNV pe www.voluntariat.ro/snv.htm si trimite evenimentele prin care vrei sa marchezi SNV in comunitate. Citeste informatiile de pe site, gaseste raspunsurila Intrebari frecvente, intra pe Calendarul national SNV si foloseste formularul online pentru a-ti inscrie organizatia!

Vrei sa spui povestea voluntarilor din SNV?

Daca faci parte din presa sau ai un site si crezi in puterea comunitatii de a schimba in bine lucrurile din jur prin voluntariat, sarbatoreste SNV anul acesta si spune cititorilor tai povestea celor care transforma povestile in realitate – voluntari, organizatii, beneficiari. Intra pe http://www.voluntariat.ro/snv pentru detalii.

Vrei sa te implici ca voluntar?

Urmareste Calendarul SNV online ca sa vezi cine si ce activitati desfasoara sau mobilizeaza un grup de prieteni, contacteaza o organizatie din zona ta si propune-le sa celebrati, impreuna, voluntariatul in localitatea ta!

Parteneri media online ai evenimentului: www.romaniapozitiva.ro, www.stiriong.ro, www.eurodesk.ro, www.galasocietiicivile.ro, www.buzznews.ro, www.metropotam.ro, www.evenimentestudentesti.ro si parteneriate TV & radio in curs de confirmare.

Mai multe detalii gasiti pe www.voluntariat.ro/snv

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează