Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

0

Du mai departe poVESTEA Saptamanii Nationale a Voluntariatului,

14-20 mai 2012

Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, in parteneriat cu VOLUM – Federatia Organizatiilor care Sprijina Dezvoltarea Voluntariatului in Romania si centrele de voluntariat anunta cea de-a XI-a editie a saptamanii care reuneste in fiecare primavara organizatiile care implica voluntari: Saptamana Nationala a Voluntariatului, desfasurata in perioada 14-20 mai 2012.

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor.

Anul acesta, SNV va propune sloganul „Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!”. Ducem impreuna poVESTEA voluntariatului in toate comunitatile unde exista organizatii si institutii care implica voluntari, centre de voluntariat, scoli, gradinite, biblioteci si alte grupuri de initiativa! SNV inseamna evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate si actiuni de voluntariat public pentru cauze dintre cele mai diverse. Peste 500 de evenimente publice cu, pentru si despre voluntari, peste 200 de organizatii – parteneri locali care deruleaza activitati, 45.000 de beneficiari si  participanti la evenimente, 150 de localitati din 41 de judete plus capitala, peste 4000 de voluntari implicati doar in organizarea evenimentelor locale – acesta este bilantul editiei anterioare a SNV, cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului.

Vrei sa duci poVESTEA voluntariatului in comunitatea ta?

Reprezinti o organizatie, o institutie sau un grup de initiativa?

Daca voluntariatul este o valoare in organizatia ta, inscrie-ti organizatia ca partener local SNV pe www.voluntariat.ro/snv.htm si trimite evenimentele prin care vrei sa marchezi SNV in comunitate. Citeste informatiile de pe site, gaseste raspunsurila Intrebari frecvente, intra pe Calendarul national SNV si foloseste formularul online pentru a-ti inscrie organizatia!

Vrei sa spui povestea voluntarilor din SNV?

Daca faci parte din presa sau ai un site si crezi in puterea comunitatii de a schimba in bine lucrurile din jur prin voluntariat, sarbatoreste SNV anul acesta si spune cititorilor tai povestea celor care transforma povestile in realitate – voluntari, organizatii, beneficiari. Intra pe http://www.voluntariat.ro/snv pentru detalii.

Vrei sa te implici ca voluntar?

Urmareste Calendarul SNV online ca sa vezi cine si ce activitati desfasoara sau mobilizeaza un grup de prieteni, contacteaza o organizatie din zona ta si propune-le sa celebrati, impreuna, voluntariatul in localitatea ta!

Parteneri media online ai evenimentului: www.romaniapozitiva.ro, www.stiriong.ro, www.eurodesk.ro, www.galasocietiicivile.ro, www.buzznews.ro, www.metropotam.ro, www.evenimentestudentesti.ro si parteneriate TV & radio in curs de confirmare.

Mai multe detalii gasiti pe www.voluntariat.ro/snv

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.