Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vino la D’inno Lab! Soluții tehnologice pentru cauzele sociale și de mediu din România, folosind metodologia Design Thinking.

0

D’inno Lab- Laboratorul de soluţii creative la problemele comunităţii.

14 decembrie, ora 11:30, Muzeul Naţional de Arta Contemporană București. 

 

În România, termenii inovație și cauză socială sau tehnologie și impact social rareori apar în aceași frază. De aceea, am început în iulie 2013, D’inno Lab, un proiect prin care ne-am propus să creăm soluții tehnologice pentru cauzele sociale și de mediu din România, folosindu-ne de metodologia Design Thinking.

Această temă este abia la început, așa că am creat acest eveniment pentru a deschide conversația, a prezenta ce am învățat noi și ce am creat în acest pilot și, a pune mai departe pe picioare cu voi – susținători de cauze sociale, membri în ONG-uri, finanțatori publici sau privați, reprezentați CSR din companii, inventatori, arhitecți, artizani sau antreprenori – viitorul inovației sociale prin tehnologie, în România.

Pentru a vă asigura participarea, vă rugăm să răspundeți la aceste 3 întrebări în cadrul acestui formular până pe 11 decembrie, iar pe baza formularului va avea loc o selecție, în urma căreia veți fi anunțați în legătură cu participarea. Pentru a asigura o interacţiune cât mai bună, vom permite participarea a maxim 100 de participanţi.

În cadrul evenimentului:

– Vei putea explora povestea experimentului Dinno Lab (cum am aplicat tehnica Design Thinking cu 11 organizații timp de 6 luni pentru a crea 4 prototipuri de soluții tehnologice la probleme presante la nivel de comunitate);
– Vei putea testa cele 4 prototipuri create și contribui la aplicarea lor în cadrul unui târg:

  • Toolkit-ul pentru scaune cu rotile
  • Scaunul pe care te așezi ca să produci energie electrică
  • Coșul de gunoi inteligent care interacționează cu copiii în școală.
  • Toolkit-ul de înfrumusețare a scării blocului

– Vom defini împreună cum va arăta viitorul în inovarea socială, în România și în lume.

 dinno lab
Această publicaţie este parte a proiectului “Dinno Lab – laboratorul de soluții creative la problemele comunității”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.