Vino la D’inno Lab! Soluții tehnologice pentru cauzele sociale și de mediu din România, folosind metodologia Design Thinking.

0

D’inno Lab- Laboratorul de soluţii creative la problemele comunităţii.

14 decembrie, ora 11:30, Muzeul Naţional de Arta Contemporană București. 

 

În România, termenii inovație și cauză socială sau tehnologie și impact social rareori apar în aceași frază. De aceea, am început în iulie 2013, D’inno Lab, un proiect prin care ne-am propus să creăm soluții tehnologice pentru cauzele sociale și de mediu din România, folosindu-ne de metodologia Design Thinking.

Această temă este abia la început, așa că am creat acest eveniment pentru a deschide conversația, a prezenta ce am învățat noi și ce am creat în acest pilot și, a pune mai departe pe picioare cu voi – susținători de cauze sociale, membri în ONG-uri, finanțatori publici sau privați, reprezentați CSR din companii, inventatori, arhitecți, artizani sau antreprenori – viitorul inovației sociale prin tehnologie, în România.

Pentru a vă asigura participarea, vă rugăm să răspundeți la aceste 3 întrebări în cadrul acestui formular până pe 11 decembrie, iar pe baza formularului va avea loc o selecție, în urma căreia veți fi anunțați în legătură cu participarea. Pentru a asigura o interacţiune cât mai bună, vom permite participarea a maxim 100 de participanţi.

În cadrul evenimentului:

– Vei putea explora povestea experimentului Dinno Lab (cum am aplicat tehnica Design Thinking cu 11 organizații timp de 6 luni pentru a crea 4 prototipuri de soluții tehnologice la probleme presante la nivel de comunitate);
– Vei putea testa cele 4 prototipuri create și contribui la aplicarea lor în cadrul unui târg:

  • Toolkit-ul pentru scaune cu rotile
  • Scaunul pe care te așezi ca să produci energie electrică
  • Coșul de gunoi inteligent care interacționează cu copiii în școală.
  • Toolkit-ul de înfrumusețare a scării blocului

– Vom defini împreună cum va arăta viitorul în inovarea socială, în România și în lume.

 dinno lab
Această publicaţie este parte a proiectului “Dinno Lab – laboratorul de soluții creative la problemele comunității”, realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanţat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează