VIDEO: Festivalul de Teatru Forum te asteapta pe scenă între 27-30 iunie!

0

Esti in mijlocul multimii. Zambete, strazi, oameni plictisiti, autobuz, certuri, iar zambete, cersetori, aparente. Cateodata ai vrea parca sa opresti totul, sa pui stop si sa schimbi lumea, nu-i asa? Noi iti oferim ocazia prin Festivalul de Teatru Forum.

teaser

Ce este acest Festivalul de Teatru Forum?

Festivalul de Teatru Forum reprezinta un instrument de combatere a problemelor sociale precum violenta, discriminarea, rasismul, etc., scopul sau fiind acela de a identifica aceste aspecte si de a gasi solutii plauzibile pentru rezolvarea lor. Intregul concept se bazeaza pe ideea prezentarii unor piese de teatru forum ce evidentiaza aceste probleme, oferind spectatorilor ocazia sa schimbe firul actiunii, devenind astfel spect-actori.

Organizat de Asociatia A.R.T. Fusion, Festivalul de Teatru Forum se afla la cea de-a doua editie si isi ridica cortina între 27-30 iunie în locațiile: Grand Cafe Van Gogh ( Smârdan,9), Teatru Tabu Lejere Live ( P-ța Rosetti); In Culise (P-ța Națiunilor Unite).

Se vor pune in scena 14 piese de teatru forum ce aduc in prim-plan probleme sociale precum: marginalizarea celor cu probleme de sănătate mintală şi a copiilor care suferă de autism, discriminarea categoriei LGBTQ, influenţa anturajului, impunerea unui viitor de către familie, violenţa în licee, piedici împotriva dezvoltării urbane în comunităţi marginaşe, exploatarea sexuala a adolescentilor, lipsa libertatii de exprimare in licee, prejudecati create intre tinerii romani si maghiari, influenta mediei asupra atitudinii parintilor.

Mai multe detalii gasiti pe www.artfusion.ro si www.teatruforum.ro.

Tu ce ai vrea să schimbi? Nu fi spectator, ia Artitudine!

Vino sa combatem impreuna problemele din comunitate! Influenta noastra este primordiala. Hai sa inlaturam ignoranta impusa de ceilalti!

Organizatii partenere: Accept, Asociatia de tineret ECOU Sfantul Gheorghe, ALL4ONE ENTERTAINMENT, Fundatia SOROS Romania, Centrul CARE (center for action and responsibility in education), Habitat for Humanity, Salvati copiii Bucuresti, Estuar, Youth Voice Romania, ATCA.

Patru licee din programul Scolii de Teatru Forum: Colegiul Tehnic Iuliu Maniu, Colegiul Economic A.D. Xenopol, Scoala Superioara Comerciala Nicolae Kretulescu, Liceul Teoretic Nichita Stanescu.

Parteneri media: Anyplace.ro, Sapte seri, Creative Arts, Deco si eco, In oras, Bucarest Hebdo, RFI, Diva Hair, Calendar evenimente, Tv city.

*Festivalul de Teatru Forum, editia a II a, este parte a proiectului „Școala de Teatru Forum, generația 2.0”, proiect realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program finanțat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează