Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Victor Rebengiuc, Crina Coco Popescu, Regele Mihai, Oana Pellea printre personalitățile din expoziția de fotografie „Români Frumoși“

0

Personalități contemporane în expoziția de fotografie „Români Frumoși“

Portretele a 29 de personalități contemporane se reunesc pentru prima oară într-o expoziție deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la Cărturești Verona. Expoziția face parte din proiectul „Români Frumoși – galerie de valori“, un demers inițiat de fotograful Matei Buță cu scopul promovarii românilor care se remarca prin performanțele lor. Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainărie.

Crina Coco PopescuIstorie, Medicină, Film, Teatru, Muzică, Cercetare ȋn Stiinţă, Literatură, Artă Populară, Teologie, Arhitectură, Sculptură sunt doar cȃteva dintre domeniile de activitate definitorii pentru o conștiinţă colectivă sănătoasă. Câțiva români contemporani se remarcă în aceste domenii prin performanțele, descoperirile, operele lor. Cu un titlu simplu și direct, proiectul „Români Frumoși” inițiat de fotograful Matei Buță este o invitație la cunoaștere a acestor personalități marcante prezentate într-o galerie de valori compusă din fotografii identitare și biografii scurte.

„Fotografia este un instrument de prezentare și reprezentare umană. Aceasta este premisa de la care am plecat în realizarea proiectului. Miza este aceea de prezentare a unor personalități contemporane în portrete identitare care să-i surprindă în mediul lor de excelență, cadrul captând elemente definitorii din biografia fiecăruia în speranța că, vizualizând aceste fotografii, ne va fi mai ușor să ni-i (re)amintim.”, susține fotograful Matei Buță. 

Victor Rebengiuc si Mariana MihuțRealizat în parteneriat cu Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), proiectul „Români Frumoşi” strânge laolaltă 29 de portrete prezentate sub forma unei serii de expoziții și ulterior a unei galerii online găzduită pe platforma www.romani-frumosi.ro, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte într-un album.

În perioada 10 mai – 15 iunie 2012 portretele au fost împărțite în 4 expoziții instalate simultan pe simezele librăriilor Cărturești din Constanța, Iași, Cluj și Timișoara.

Cei 29 de Români Frumoși se reunesc pentru prima oară în expoziția deschisă publicului în perioada 5 – 19 ianuarie la Cărturești Verona din București. Vizitatorii vor putea aprecia, de exemplu, portretul celei care la 17 ani are 21 de expediții, 6 recorduri de vârstă şi Seven Volcanoes cuceriți; al actriței cu cele mai multe premii UNITER; al primului medic de chirurgie plastică pentru copii; al țesătoarei maramureșene faimoasă la nivel internaţional; al arhitectului român care a proiectat cea mai înaltă clădire din lume din secolul 20; al primului doctor român care a efectuat un transplant de inimă în 1964; al singurului cosmonaut român.

Vernisajul are loc vineri 11 ianuarie, ora 19:00 în ceainăria librăriei.

 Nicu Covaci

Proiectul „Români Frumoşi”  este posibil datorită sprijinului acordat de iStyle, F64, Vodafone şi Epson, cu susţinerea media a Radio France Internaţional, Radio România Cultural, Revista Arte şi Meserii, Foto-magazin.ro, Vernisaje.com, Foto4ALL, Clubul Foto, România Pozitivă, Metropotam, Webcultura, Agenţia de carte, Academia de fotografie, Port.ro, Modernism și a www.BrandingpentruFotografi.ro – platforma de servicii de branding și comunicare pentru fotografi.

 

Despre Matei Buță

Matei Buță este fotograf freelancer pasionat de fotografia de portret, peisaj și fotografia de stradă. Matei și-a făcut ucenicia în fotografia de portret în SUA iar „Români Frumoși“ este primul său proiect expozițional.

Români Frumoși expuși în portrete fotografice:

 1. Anamaria Marinca
 2. Christian Mititelu
 3. Crina Coco Popescu
 4. Cornel Sitar
 5. Cosmin Bumbuț
 6. Cristian Mandeal
 7. Dan C. Mihăilescu
 8. Dan Mircea Enescu
 9. Dorin Prunariu
 10. Gigi Căciuleanu
 11. Ileana Hotopilă
 12. Ioana Avădani
 13. Ion Barbu
 14. Ion Bruckner
 15. Lucian Boia
 16. Marina Chirca
 17. Nicolae Bordașiu
 18. Nicu Covaci
 19. Oana Pellea
 20. Petru Moga
 21. Radu Deac
 22. Echipa Națională Spadă Feminin
 23. Solomon Marcus
 24. Ștefan Câlția
 25. Stere Gulea
 26. Victor Rebengiuc & Mariana Mihuț
 27. Victoria Berbecaru
 28. Vlad Simionescu şi Raluca Buzdugan
 29. M.S. Regele Mihai și Regina Ana

afis a3 BUCURESTI

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.