Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Vesti incubator107 11-17 februarie

0

De la corp la creier, de la oxitocină și emoții la performanțe și limite autodescoperite, continuăm susținut mișcarea și nu lăsăm febra musculară să se instaleze.

Luni:

1. anatomie luni

 

Anatomie experimentală: De la cum să-ți miști degetele picioarelor astfel încât să-ți masezi coloana la terapia prin mișcare pe larg, Alexandra Cucu ne îmbibă cu sănătate de la 19.00, în mansardă.

 

 

Marți:

2. aikido marti

De la 19.00, la Neuromaraton, ai ocazia să afli și să practici cum sprijină neuroștiințele calea către mișcare fizică. Și viceversa. De la sport la neuroni interconectați, cu Liliana Hajdi si Andrei Gurgu.

Cu răbdare şi cu umor, Sensei Nicolae Mitu ne invită la o experiență plăcută și mult mai puțin brutală decât ne așteptăm. Încercăm Aikido la clubul AikiBudo, în Complexul Olimpic Național de Natație “Lia Manoliu”, de la 20.00.

 

Miercuri:

3. cura de miscareÎn scopul îmbunătățirii condiției fizice, rezistenței la efort, dar și pentru a învăța să respirăm, Andrei Gurgu ne antrenează Cura de mișcare de 2 ore, de la 19.00, în strada Vișinilor 17.

Cu dorința autentică de a face o schimbare în bine în viața ta, vino de la 19.00 în mansardă să te lași inspirat pentru O viață mai fericită prin squash de către Dragoș Nicolaescu.

 

 

Joi:

4. yoga joi

 

De la 19.30, în mansardă, descoperim de la Ioana Hudiță conexiunea dintre mișcare și emoție – sau altfel spus Conștientizare corporală prin Yoga și Pilates.

 

 

 

Vineri:

5. pregatim luna martie

 

Ne facem bagajele pentru un uichend plin de drumeții care să ne inspire și ne pregătim sufletește și uman pentru luna care vine.

 

 

 

Sâmbătă:

6. frisbee sambata  Pășim tiptil, în funcție de vreme, către Diham sau Curmătura, dar nu potoliți: joacă serioasă de-a „orientarea”, treasure-hunt, geno cât cuprinde și mai ales învățăm cum se face cortul și cum se desface, cum stă treaba cu sacul de dormit, cum rămânem teferi și sănătoși în orice situație. Învățăm împreună cu asociația Pathosatitudinea bate altitudinea!

O struţo-cămilă între fotbal american și baschet – cu sprinturi și demarcaje, dar fără îmbrânceli și blocaje, Ultimate Frisbeeeeee. Tot în funcție de vreme, aruncăm discuri în parc sau în sală. Cu echipa nebună Bucharest Ultimate, de la 13.00.

Tot de la 13.00, dar în mansardă, ne lăsăm inspirați de experiențele Crinei Coco Popescu trăite încă de la vârstă fragedă. Aflăm cum e alpinismul de performanța practicat de mic și cum e să te maturizezi sub ochii întregii lumi.

Ce înseamnă sport extrem, pregătire fizică necesară şi cum afectează căţăratul viaţa psihică interioară, ne povestește Silviu Corciovei – dublu campion național la escaladă sportivă. De la 16, în incubator107.

 

Duminică:

7. alex gavan  Aplicația practică de Atitudine la Altitudine se termină în acorduri de chitară, la căldura focului din cabană, înconjurați de prieteni. Weekendul de Pathos și adrenalină, se întoarce, tot tiptil, la București.

Vrei nu vrei, ești zilnic practicant al acestui sport non-competitiv, fără cronometru și podium. Walking. Transformă o plimbare în mijlocul Bucureștiului, într-una cu Pașaport pentru capitalele lumii, cu un priten sau părinte și cu Lavinia Toma președinte 🙂 Startul se dă din strada Berna nr. 7, plecăm între orele 9.00 și 11.00.

Până când a împlinit 29 de ani, Alex Găvan bifase deja 4 optmiari. Și nu s-a oprit acolo, căci planul lui este să ajungă pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. Hai să vedem ce și cum este cu tinerețea, alpinismul și optmiarii, de la 18.00 în mansardă.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.