Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

USR: Începe festivalul UNIFEST!

0

uniFEST afis oficial A3                  

USR (Uniunea Studenților din România) are plăcerea de a anunța deschiderea celei de-a XII-a ediții  a celui mai mare festival studențesc – UNIFEST, desfășurat concomitent în 18 centre universitare, în perioada 4-14 noiembrie. În mod tradițional, inaugurarea va fi marcată prin organizarea unui  flashmob în Piața Universității  începând cu ora 11.00, acțiune menită să marcheze spiritul tineresc al festivalului.

Flashmob-ul va fi urmat de o Conferință de deshidere, ce va avea loc in Amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultății de Istorie , Universitatea din Bucureşti, în data de 04 noiembrie 2013,  începând cu ora 11.30.

Vor urma zece zile de promovare a culturii prin artă, muzică, sport şi educație nonformală. În acest sens, UNIFEST facilitează accesul liber al studenților la piese de teatru, muzee, concerte, seri de folk şi poezie, oferindu-le 30 000 de bilete gratuite, dar şi training-uri dedicate dezvoltării personale.

În cadrul susținerii Conferinței sunt aşteptate personalități marcante din rândul autorităților şi a factorilor decizionali din România, precum: Nicolae Bănicioiu (Ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv fondator al brand-ului UNIFEST în urmă cu doisprezece ani, în timpul studenţiei dumnealui), Sorin Oprescu (Primar General al Municipiului Bucureşti), Mihnea Costoiu (Ministru al Educaţiei), Narcis Afrăsinei (Director al Administraţiei Fondului Cultural Naţional), Stefan Sandulache (Director al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti), Ştefan Mocioaca (Director al Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti), dar şi reprezentanți ai Uniunii Studenților din România. În acest context va fi dezvăluit şi  programul integral al desfăşurării activităţilor cultural – artistice şi educaţionale ce vor avea loc în urmatoarele două săptămâni.

            Uniunea Studenților din România esteo organizație umbrelă, la nivel național, pentru 80 de asociații studențeşti şi de tineret din 17 centre universitare. Scopul statutar al federației este acela de a reprezenta, promova şi apăra drepturile studenților, în raport cu actorii relevanți la nivel național, în special cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului şi Sportului, Parlamentul, Guvernul, Preşedinția României, precum şi Municipalități şi Universități.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.