Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UniCredit Leasing Transmaraton – prima competitie de alergare desfasurata pe “cel mai frumos drum din lume” – Transfagarasan

1

EVENIMENT CARITABIL – UniCredit Leasing TRANSMARATON 2012 [www.transmaraton.org]

Sambata, 9 iunie 2012, va avea loc UniCredit Leasing Transmaraton – prima competitie de alergare desfasurata pe “cel mai frumos drum din lume” – Transfagarasan.

Competitia UniCredit Leasing Transmaraton va include 2 distante, la alegere: un semimaraton (21 de kilometri) si un ultra maraton cu distanta de 70 de kilometri. Startul ambelor curse va fi dat din zona Balea Cascada, iar finish-ul va fi la cabana Capra, respectiv Barajul Vidraru. Numarul de locuri este limitat la 100 pentru semimaraton si 10 pentru ultra maraton.

Evenimentul este organizat de Ro Club Maraton, cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania si are ca principal obiectiv strangerea de fonduri pentru Hospice Casa Sperantei si ViitorPlusasociatia pentru dezvoltare durabila.

Prin ce se deosebeste acest eveniment de alte competitii de alergare autohtone:

–          Este prima competitie de tip “hibrid”, o combinatie intre alergatul pe sosea si maratoanele montane.

–          Traseul celor doua curse traverseaza cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m).

–          Locurile vor fi repartizate exclusiv prin tragere la sorti sau prin asumarea strangerii unei sume minime pentru fundatii. In acest sens, fiecare participant va avea o pagina pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii pot dona si trimite alergatorului un mesaj de incurajare.


*** Despre fundatii.

HOSPICE Casa Sperantei (www.hospice.ro) este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa, inclusiv asistenta sociala, consiliere psihologica si religioasa.

HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata Centru de Excelenta pentru Europa de Sud-Est.

ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila (www.viitorplus.ro) este o organizatie nonprofit care deruleaza de cinci ani proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile  naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective  sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia  soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale  si de mediu in diferite judete ale tarii precum Bucuresti, Constanta,  Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.

*** Despre organizator si partener principal.

Ro Club Maraton (www.maraton.info.ro) este primul si cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania. A fost infiintat in 2008 sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa. De atunci, clubul organizeaza numeroase competitii si este extrem de activ in sustinerea de proiecte sociale si actiuni caritabile.

UniCredit Leasing (www.unicreditleasing.ro) este partener principal al evenimentului. Ca membru al UniCredit Group, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa, UniCredit Leasing este liderul de necontestat in pietele in plina dezvoltare ale Europei Centrale si de Est, inclusiv in Romania. Sustinerea Transmaraton este in linie cu puternica implicare sociala a grupului UniCredit in toate comunitatile in care este prezent.

CHARITY EVENT – TRANSMARATON 2012 [www.transmaraton.org]

Date: June 9th,2 012

Event: UniCredit Leasing Transmaraton – the first running competition taking place on “the best road in the world” – Transfagarasan.

Objective: Fundraising for Hospice Casa Sperantei and ViitorPlusasociatia pentru dezvoltare durabila.

Two distances: 21 km (half marathon) and 70 km (ultra marathon), both starting from Balea Cascada area.  Available places: 100 (half marathon), 10 (ultra).

Organized by Ro Club Maraton, the largest club for amateur runners based in Romania.

What makes this event unique?

–          The first “hybrid” run, a mix between street races and mountain trail events.

–          Both races cross the longest road tunnel in Romania (887 m)

–          Participants will enter the competition exclusively by attending a lottery or committing themselves to fundraise a certain amount. The organizers will create a web page for each runner, allowing supporters to donate in his/her name.

*** About charity.

Hospice Casa Sperantei (www.hospice.ro) is the biggest not-for-profit medical organization in Romania offering free services for children and adults with incurable and life limiting diseases, including social assistance, psychological and religious counseling. HOSPICE, a pioneer in palliative care in Romania, offers free services for 20 years in Bucharest, Brasov, Fagarasi and Zarnesti and it was designated the Centre of Excellence for South-East Europe.

ViitorPlus – the association for sustainable development (www.viitorplus.ro) is a non-profit organization, established 5 years ago, that implements a large range of programs starting with afforestation, recycling, education, production of canvas bags to solar panels used for heating water. These programs help solving social and environmental problems in different counties such as Bucharest, Constanta, Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj and Teleorman.

*** About the organizer and the main partner of the event.

Ro Club Maraton (www.maraton.info.ro) is the largest club for amateur runners based in Romania. It was founded in 2008 as a non-profit organization with the goal of promoting long distance running as a sport for everybody. The club organizes a large number of competitions and actively supports social projects and charities.

UniCredit Leasing (www.unicreditleasing.ro) is the main partner of the event. As a member of UniCredit Group, one of the largest financial institutions in Europe, UniCredit Leasing is the uncontested leader in Central and Eastern Europe, including Romania. Supporting Transmaraton is fully alligned with the strong involvement of UniCredit Group in the community and its support for sustainable growth.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.