Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Tur-ghidat pietonal nocturn la Zilele Bucurestiului 20-23 septembrie 2010

0

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate- ARCEN, invita bucurestenii sa ia parte la un proiect special, realizat de tinerii voluntari, proiect ce se va desfasura in perioada 20 – 23 septembrie 2010.

Proiectul se numeste “Cu bastonul prin Bucuresti…” si cuprinde un tur-ghidat pietonal nocturn, desfasurat pe traseul Hanul lui Manuc-Ateneul Roman, realizat in fiecare seara de catre 4 ghizi-voluntari ai ARCEN care vor povesti participantilor istorii interesante ale voievozilor de la “Curtea Veche”, povesti ale doamnelor din inalta societate, momente istorice petrecute pe strazile orasului, viata unor personaje influente in orasul Bucuresti, intamplari pline de umor petrecute pe Lipscani ori la Palatul Telefoanelor dar si povesti de dragoste.

Proiectul “Cu bastonul prin Bucuresti…” desfasurat sub sloganul “Descopera orasul pas cu pas!” se afla, cu ocazia aniversarii a 551 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti, la editia de toamna; in perioada 24 iulie-12 septembrie, voluntarii ARCEN au realizat tururi-ghidate pietonale gratuite in fiecare sfarsit de saptamana(sambata si duminica), proiectul bucurandu-se de un real succes(au participat in total aproximativ 600 de persoane).

Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN) formuleaza, prin intermediul acestui proiect, o politica culturala locala si incearca atragerea vizitatorilor din comunitatea locala. Incurajandu-i deci, pe rezidenti sa descopere orasul in care traiesc si sa constientizeze valoarea patrimoniului cultural al capitalei. De asemenea, ofera locuitorilor o alternativa de petrecere a timpului liber in Bucurestiul destul de deficitar la capitolul agrement.

Indiferent de conditiile meteo, Turul-ghidat pietonal nocturn se va desfasura in zilele de 20, 21, 22 si 23 septembrie 2010, incepand cu ora 19.00.Punctul de plecare va fi Hanul lui Manuc- Curtea Veche, iar cel final Ateneul Roman.
Proiectul este oferit gratuit de voluntarii ARCEN si dureaza 2 ore si 15 minute.

In seara de 24 septembrie, de la ora 20.00, la Muzeul George Enescu din Capitala, ARCEN invita bucurestenii, in incheierea Zilelor Bucurestiului, la evenimentul “Seara de povesti…despre Bucuresti”, eveniment ce face parte dintr-un Program de serate-culturale numit “Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate”, demarat de la 5 mai 2010.
Bucurestenii sunt asteptati sa se bucure de muzica anilor ’30 din Bucurestiul interbelic, sa auda povesti, secrete si intamplari ale bucurestenilor din toate timpurile, sa bea ceai si sa manace biscuti.
Serata este realizat de voluntarii-ARCEN, iar intrarea este gratuita.
____________________________________________________________________

Traseul: Str.Franceză – str.Poştei – str.Stavropoleos – Calea Victoriei – str.Lipscani – str.Smârdan – str.Doamnei – str.Eugeniu Carada – str.Academiei – str.Edgar Quinet – Calea Victoriei – Piaţa Revoluţiei – Piaţa George Enescu.

Obiective turistice: Curtea Domnească, Biserica Curtea Domnească (cea mai veche Biserică din oraş), Hanul lui Manuc, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Stavropoleos, Caru’ cu Bere (unul dintre cele mai vechi restaurante din Bucureşti), Muzeul Naţional de Istorie al României – fostul Palat al Poştelor, Palatul C.E.C., Biserica Zlătari, Banca Naţională a României, Biblioteca Naţională, Universitatea Bucureşti, Statuile din faţa Universităţii, Teatrul Naţional, fostele pivniţe ale lui Eugeniu Carada, Biserica Dintr-o zi, Casa Capşa, Cercul Militar Naţional, Teatrul Odeon, Palatul Telefoanelor, fostul Teatru Naţional – actualul Hotel Novotel, Biserica Kreţulescu, Piaţa Palatului – Piaţa Revoluţiei, Palatul Regal, Biblioteca Central Universitară, fosta clădire a Comitetului Central al PCR, Athenee Palace,  Ateneul Român.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.