Tu cum îţi începi ziua?

0

autor text Andra Calenic, rubrica Dreptul la Cuvant.

din ghidul lenesului

Ce frumoasă ar fi viaţa dacă am începe ziua cu o poezie şi nu cu bolboroseala goală a ziarelor, cu meniul lor de teamă, ură, invidie şi gelozie.

Tom Hodgkinson – „Ghidul leneşului. Mic tratat pentru leneşi rafinaţi”

Nu ştiu câţi dintre noi (mai) citesc poezii. Eu una recunosc că nu prea mă atrag versurile şi prefer proza pentru că mi se pare mai naturală. Însă citatul de mai sus m-a făcut să mă gândesc puţin la modul în care ne începem ziua. Cu ce informaţii luăm contact?

Imaginea unei cafele aburinde alături de un ziar deschis a fost înlocuită de ipostaza cafeaua&laptopul. Chiar dacă am schimbat hârtia cu ecranul, ştirile sunt cam aceleaşi, ba chiar îndesate între şi mai multe reclame, încadrate în chenare ţipătoare sau în culori alarmante de tipul „breaking news”. Sigur că putem alege şi articole mai obiective, însă nu sunt foarte sigură ca în ele vom găsi un impuls pentru a ne începe ziua în forţă.

Cred că o strategie bună ar fi să lăsăm pentru mai târziu informaţiile „serioase”, iar dimineţile să le rezervăm unor activităţi plăcute, mai light, ca de exemplu:

  • Să trimitem un mesaj de „bună dimineaţa” cuiva drag, în care să-i urăm o zi frumoasă
  • Un mic dejun consistent, la masă (biroul nu intră la categoria asta:P)
  • Să pregătim un ceai sau o cafea pentru persoana iubită
  • Să plecăm cu 10 minute mai devreme decât de obicei spre serviciu ca să mergem fără grabă
  • Să ne savurăm cartea până în ultima clipă când se deschid uşile metroului
  • Să citim o poezie:)

etc etc.

PS: Să vă spun două cuvinte şi despre Ghidul leneşului: este un cadou perfect pentru oamenii ocupaţi, grăbiţi, dar cu simţul umorului. Cartea promovează un carpe diem sănătos, ce-i drept dus la extrem în anumite situaţii, care va pune pe gânduri şi va amuza orice workaholic:)

—————————–

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:)

Pentru mai multe pilule de optmism, încearcă şi aici:

Zâmbet şi sănătate
blog despre starea de bine:)

—–

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.