Top 50 de lucruri pe care am vrea sa le reparam in Romania!

9

UPDATE: 31 AUGUST 2010

Sa reparam spitalele sau sa ne schimbam atitudinea fata de munca?

Ce-ar fi dacă am repara România?

Ce-ar fi dacă am repara spitalele? Ce-ar fi dacă am renova blocurile?
Ce-ar fi dacă am reduce audienţa ziarelor despre „piţipoance”?
Ce-ar fi dacă am pune umărul să construim, fără să dărâmăm?
Ce-ar fi dacă nu ne-am mai plânge singuri de milă?
Ce-ar fi dacă ne-am respecta valorile?

Poate că suntem mai mulţi. Mai mulţi care nu vrem să plecăm din ţară. Poate că suntem aici şi poate vrem să facem ceva. Ceva bun în România. Ceva constructiv. Ceva stabil. Ceva durabil.

Ajută-ne să facem o listă cu top 50 de lucruri pe care am vrea să le reparăm în România!
Ajută-ne să dăm mai departe acest mesaj. Nu o să schimbăm România din spatele tastaturii, dar poate o să ne luminăm puţin gândurile!

Avem şi o primă propunere:
1. Am vrea să reparăm zâmbetele triste de pe stradă.

Tu ce ai repara în România?

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

9 comentarii

 1. Pingback: Anonim

 2. avatar

  Si in completarea a ceea ce a spus Laura, as spune: ajut oamenii sa aiba mai multa incredere in sine, ca sa poata avea mai multa incredere si in cei din jur.

 3. Pingback: Sa reparam spitalele sau sa ne schimbam atitudinea fata de munca? | RomaniaPozitiva

 4. avatar

  Ma bucur sa vad ca exista initiativa si ca exista oameni care cred ca se poate face ceva, insa pentru orice idee trebuie sa facem mai mult decat a scrie pe site-uri, altfel nu facem decat sa copiem emisiunile TV. Problema principala pe care o avem sunt oamenii, din pacate, iar acest lucru nu il putem schimba decat in 2-3 generatii si asta numai daca ne insusim ideea ca noi suntem generatii de sacrificiu.

 5. avatar
  Florin Ghinda on

  @Radu Traian, multumim pentru mesaj!

  Da – probabil o mare parte din problemele noastre sunt despre oameni. Cum am scris si noi in articol „nu o să schimbăm România din spatele tastaturii, dar poate o să ne luminăm puţin gândurile!” si poate ca acest lucru ne ajuta sa ne gasim directia…

 6. avatar

  Mie imi place propunerea de a repara zambetele triste de pe strada si mi se pare o provocare foarte buna. Avem o echipa, cu care lucram deja la acest obiectiv.

 7. avatar

  daca s-ar schimba toate aceste lucruri Romania ar fii altcumva si zicand altcumva ma refer ca mai buna oameni nu ar mai merge prin tari straine cautand un trai mai bun de a trai…

Comentează