Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TEDxYouth@Cluj / Sâmbătă, 16 noiembrie

0

A doua ediție TEDxYouth@ClujSâmbătă, 16 noiembrie la Cluj-Napoca, în Cinema Victoria, are loc a doua ediție a evenimentului TEDxYouth@Cluj! Evenimentul este organizat de Cluj Hub și membrii Alumni YouthBank România – un program al Asociației pentru Relații Comunitare, având ca susținători Transylvania College și Cluburile Impact.


Evenimentul este strâns legat de Ziua Universală a Copilului care are loc pe 16-17 noiembrie. În acest sfârșit de săptămână, pe tot mapamondul se vor desfășura evenimente din seria TEDxYouth, fapt pentru care dorim ca și Clujul, viitoarea capitală europeană de tineret, să fie parte din acest eveniment internațional de la tineri pentru tineri.

TEDxYouth@Cluj promite a fi inspirațional, cu râsete și voie bună, în care participanții să-și umple bagajul de motivație și cunoștințe cât pentru un an de-acum încolo. Scena va fi teritoriul creativ al unor tineri pasionați, de unde vor împărtăși publicului dragostea pentru viață, pentru nou și pentru toate banalitățile frumoase ale vieții.

Printre invitați se numără și doi profesori, un reprezentant al Federației Share, președintele Consiliului Național al Elevilor și mulți alți talentați din diverse domenii. Un moment special va fi susținut de trupa The Beat.

Participarea este gratuită, nu există limită de vârstă, și se face în baza completării unui formularhttp://tedxyouthcluj.wordpress.com/participa-si-tu/ <http://tedxyouthcluj.wordpress.com/participa-si-tu/, până în dimineața zilei de vineri, 15 noiembrie.

TEDxYouth@Cluj face parte din suita de evenimente TED, create și organizate în toată lumea, desemnate să dea comunităților mici și mari oportunitatea de a stimula împărtășirea experiențelor care inspiră. Prima conferință TED (Technology, Entertainment, Design) a avut loc în 1984 la New York, din anul 1990 au început să se organizeze anual, în 2006 s-a lansat platforma online unde sunt încărcate toate înregistrările evenimentelor, iar în 2009 fondatorii au început să acorde licență pentru evenimente organizate independent, TEDx. Momentan platforma cuprinde peste 16000 materiale video de la TEDx-uri, s-au organizat peste 5000 evenimente TEDx în 1200 orașe, 133 țări.

Mai multe informații despre eveniment găsiți pe site-ul dedicat TEDxYouth@Cluj, edița a douahttp://tedxyouthcluj.wordpress.com/ <http://tedxyouthcluj.wordpress.com/> , precum si pe pagina de Facebook a evenimentului.

afis_TEDxYouth@Cluj
Cluj Hub este deschis tuturor antreprenorilor și freelancerilor care au nevoie de un spațiu pentru a-și desfășura activitățile. Este un loc al oamenilor care au nevoie de o comunitate în cadrul căreia să își crească ideile și unde pot găsi soluții noi de dezvoltare personală și profesională. (www.clujhub.ro)

Alumni YouthBank România este o comunitate a absolvenților programului de educație nonformală YouthBank România (www.youthbank.ro), care au activat cel puțin un an în echipa locală.

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale.

Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare a sprijinit extinderea și consolidarea unei rețele de parteneri locali și echipe locale YouthBank in 14 comunități.

În prezent, programul se derulează în Alba Iulia, Bacău, Baraolt, București, Cluj Napoca, Făgăraș, Iași, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara, Tîrgu-Mureș, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.