Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TechSoup Romania a relansat Harta Binelui din Romania, destinata campaniilor 2 % ale organizatiilor nonguvernamentale

0

Harta interactiva a ONG-urilor, www.2lasuta.ro, dezvoltata de TechSoup Romania impreuna cu Gandul.info, Mediafax.ro si ZF.ro, prezinta ONG-urile din comunitatile locale, precum si de la nivel national într-un mod cat se poate de simplu si la indemana pentru utilizatori. Doar printr-un simplu click, contribuabilii pot descarca formularele 200 sau 230, precompletate cu datele ONG-urilor respective. Astfel, utilizatorii nu trebuie decat sa printeze formularul si sa mearga la administratia financiara de care apartin pana în data de 25 mai 2012 pentru a redirectiona 2% din impozit.

In prezent, baza de date de pe www.2lasuta.ro cuprinde peste 200 de ONG-uri, dar procesul de înscriere este deschis oricarei organizatii. Pentru a aparea pe harta interactiva, ONG-urile trebuie sa se inregistreze si sa treaca printr-un proces de verificare, derulat de TechSoup Romania. Astfel, contribuabilii au siguranta ca cei 2% din impozit vor fi redirectionati catre ONG-uri active si cu o reala contributie in domeniul in care isi dersfasoara proiectele.

Cum inscriu un ONG?

Pentru a inregistra un ONG pe harta interactiva trebuie:

1. Completat formularul de inscriere cu datele organizatiei pe care o reprezinta

2. Upload cu documentele de certificare (Certificat fiscal, Certificat de inregistrare in Registrul Asociatiilor şi Fundatiilor, Statutul organizatiei)

3. Bifat campul „Vreau sa fiu pe harta” cu Da

Toate informatiile ajung in baza de date TechSoup Romania şi sunt analizate in decurs de 2 zile lucratoare.

TechSoup Romania verifica informatiile oferite de organizatii, acest lucru constand in:

– verificarea site-lui şi a prezentei online a organizatiei: functionalitate, informatii la zi, informatii in concordanta cu datele specificate in formularul de aplicare

– verificarea datelor fiscale şi judiciare: organizatia trebuie sa aiba balanta şi bilantul la zi şi sa figureze in registrul national al ONGurilor

– verificarea concordantei dintre informatiile oferite despre activitatea organizatiei şi cea disponibila in statut sau pe diverse canale media in presa locala şi nationala

TechSoup Romania acorda o importanta sporita comunitatii. Acest lucru inseamna ca in momentul in care se inregistreaza o noua organizatie, TechSoup va solicita informatii suplimentare de la voluntari din teritoriu, membri ai comunitatilor respective, precum şi de la alte organizatii şi institutii care au colaborat cu organizatia aplicanta pentru a preintampina cazurile de inşelatorie sau frauda. in cazul in care organizatia nu a furnizat toate datele necesare sau este necesara solicitarea unor informatii suplimentare despre activitatea organizatiei, pot surveni intarzieri de 3 pana la 5 zile lucratoare.

 

TechSoup Romania işi rezerva dreptul de a nu permite accesul pe harta interactiva organizatiilor care nu indeplinesc criteriile enuntate mai sus.

De ce sa folosesc harta 2 % pentru alegerea unei organizatii nonguvernamentale?

In anul 2011, doar 1.648.313 de contribuabili (25% din total) au redirectionat 2% din impozit catre ONG-uri. Deoarece poate fi la un proces birocratici si deloc facil in ceea ce priveste alegerea unei organizatii, am construit harta binelui din Romania, TechSoup Romania si toti partenerii sai doresc sa contribuie la cresterea gradului de implicare al cetatenilor prin intermediul acestui nou instrument care faciliteaza intreg demersul de redirectionare.

Astfel, un contribuabil care doreste sa sprijine un ONG astfel trebuie sa aiba in vedere cel putin tre aspecte referitoare la harta 2 %:

Incredere: poate avea incredere in organizatiile de pe hartă: au trecut printr-un proces de certificare auditat de KPMG. Increderea este una din problemele majore ale societatii civile din Romania. Contributia financiara sau de alta natura, este o investitie pe care persoana respectiva o face intr-o comunitatesi trebuie tratata ca atare. Harta binelui ii ofera „investitorului” posibilitatea de a alege din cateva sute de investitii sigure. Si acesta e un motiv suficient pentru a folosi platforma 2lasuta.

Investitie in comunitatea din care face parte: este usor sa identifice organizatiile care produc o schimbare in comunitatea sa si astfel se asigura ca macar 2 procente din taxele pe care le plateste sunt investite in beneficiul sau si al celor dragi.

Funcţionalitate: e simplu si rapid sa dea 2%, pentru ca harta genereaza automat formularele 200 si 230 cu datele organizatiei in care vrea sa investeasca.

Toti cei interesati de harta binelui si doresc sa afle toate informatiile necesare, pot accesa siteul www.2lasuta.ro .

 Despre TechSoup Romania

TechSoup este cea mai mare intreprindere sociala din domeniul tehnologic din lume, dezvoltandu-se de-a lungul timpului intr-un program, urias de donatii si training-uri pentru ONG-uri. Scopul sau este de a aduce împreuna reprezentanti ai comunitatii IT&C si mari donatori de hardware si software, de-o parte, si beneficiarii din sectorul non-profit, de cealalta parte. In Romania, TechSoup activeaza din 2009, a investit deja în sectorul ONG peste 800 000 de dolari în donatii si a facilitat sute de ore de mentorship IT, cu sprijinul unor parteneri importanti ca Cisco si Microsoft.

Despre Gandul.info, Mediafax.ro si ZF.ro

Site-urile Gandul.info, Mediafax.ro si ZF.r fac parte din Mediafax Group, companie ce furnizeaza, prin intermediul mai multor platforme, cel mai diversificat continut media de pe piata din Romania, destinat atat companiilor, cat si utilizatorilor finali. Publisher cu un portofoliu ce cuprinde cel mai mare numar de branduri lider de piată, Mediafax Group ofera continut de interes general si informatii specializate avand ca public milioane de consumatori de presa scrisa si online. Produsele editoriale ale Mediafax Group acopera cele mai importante domenii de interes, de la business si social-politic la sport, divertisment si lifestyle, alaturi de nise precum auto, stiinta, gadgeturi si tehnologie.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.