Targul Slow Food in Brasov

0

TARGUL SLOW FOOD „ROADELE PAMANTULUI”
Brasov, editia a XV-a

E aici din nou…targul Slow Food din Brasov, ajuns la a XV-a editie, va fi organizat, ca de obicei, in centrul vechi al Brasovului, in Piata Sfatului, in apropierea Casei Sfatului, acolo unde se tinea pe vremuri traditionalul targ saptamanal.

PIATA SLOW FOOD
In acest sfarsit de saptamana Conviviumul Slow Food Brasov si Asociatia „Roadele Pamantului” va dau intalnire cu 37 de  producatori traditionali din toata tara, dar mai ales din Brasov si imprejurimi.
Sambata si duminica (26 si 27 iunie) intre orele 10 si 16 va asteptam in Piata Sfatului din Brasov sa gustati si sa cumparati produse locale, de sezon: carnuri afumate, gemuri de casa, suc de mere, paine pe vatra, cirese si capsuni, covrigi, mozzarella de bivolita, turta dulce ungureasca, branza framantata, cascaval de casa, miere si faguri, prajituri facute in casa si multe alte bunatati pe care le puteti gasi aici doar o data pe luna.

INVITATI DIN LUMEA LARGA
Produsele italienesti, frantuzesti si unguresti vor fi din nou prezente in Targul Slow Food din Brasov prin reprezentatii micilor producatori din afara tarii. Puteti degusta si cumpara mezeluri, branzeturi, legume si dulciuri apetisante

NOUTATI IN TARGUL SLOW FOOD
Descoperim in fiecare luna, dupa cautari si selectii riguroase, mici producatori pe care merita sa ii cunoasteti. Luna aceasta am invitat la targ trei noi producatori:  mezeluri si carnuri afumate din Miercurea Ciuc, covrigi din Arges, cirese si capsuni din Maramures.

DACA NU PLOUA…ATELIERE DE GATIT PENTRU COPII
Gradinita Heidi si Conviviumul Slow Food Brasov ii invita pe copii la Atelierul de gatit Micii Bucatari Sanatosi, atelier ce va avea loc in cadrul Targului Roadele Pamantului din Piata Sfatului, sambata si duminica, 26 si 27 iunie 2010, intre orele 10:30 si 12:00.
Copiii cu varsta intre 3 si 12 ani sunt invitati sa invete si sa se dezvolte gatind. Dupa ce isi vor cumpara ingredientele necesare si vor sta de vorba cu producatorii prezenti la targ, copiii se vor echipa cu sortulete si coifuri de bucatari si vor incepe distractia. Vom gati o salata delicioasa cu spanac, rosii, branza si muschiulet, iar apoi ne vom face propria „Nutella” din miere, nuca si pudra de roscove.
„Copiii invata foarte multe lucruri din gatit. In primul rand, experimentand, atingand, mirosind si implicandu-se in prepararea mesei, gusta feluri de mancare pe care altfel nu le-ar gusta. Se dezvolta pe plan cognitiv, socio-emotional si fizic. Parintii prezenti la acest eveniment vor primi un material despre tot ceea ce pot invata copiii din acest gen de experiente”, promite Raluca Daiana Urzica, director Centrul Heidi.
Totodata, obiceiurile unei alimentatii sanatoase trebuie deprinse din copilarie, motiv pentru care participarea la acest targ ii va ajuta pe copii in alegerea corecta a unui aliment sanatos.
Pentru mai multe detalii si inscrieri ne puteti scrie la adresa de e-mail office@centrulheidi.ro.

ETIC, SUSTENABIL SI GUSTOS
Tot ce este de vanzare la targul Slow Food „Roadele Pamantului” respecta principiul gustului bun si este produs cu respect pentru mediu.
Slow Food nu inseamna doar a te hrani corect ci a face acest lucru in mod etic, respectand mediul inconjurator. Vizitati www.slowfood.com pentru a afla mai multe despre miscarea Slow Food.

775 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARA A BRASOVULUI
Conviviumul Slow Food Brasov, Asociatia „Roadele Pamantului”, impreuna cu Primaria Municipiului Brasov si Consiliul Local Brasov vor organiza acest targ traditional , la fel ca si anul trecut la sfarsitul fiecarei luni. Proiectul a fost inclus in calendarul de evenimente dedicate celor 775 de ani de atestare documentara a Brasovului.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează