Targul de Craciun al Intreprinderilor Sociale

0

targul de craciun

In misiunea sa asumata de sustinere a antreprenoriatului social in Romania roPot a invitat pana acum nenumarate antreprize sociale la evenimentele salesi una dintre problemele comune identificate a fost comunicarea deficitara catre potentiali consumatori ai produselor si serviciilor atelierelor lor.

In acest context si in dorinta de a crea punti de legatura intre cerere si oferta 6 intreprinderi sociale au acceptat invitatia roPot sa isi prezinta oferta de produse si servicii intr-un targ virtual de Craciun sustinut pe website-ul roPot. Printre produsele prezentate de organizatiile participante se numara felicitari, decoratiuni de Sarbatori, cadouri lucrate manual dar si servicii de baby-sitting pentru o perioada aglomerata din an.

Regasiti mai jos o scurta descriere a fiecarei organizatii participante

Atelierul de Creatie ACSIS

Misiunea Asociatiei pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSIS este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor aflati in dificultate. Prin Atelierul de Creatie asiguram un cadru de munca, invatare, socializare adaptat nevoilor mamelor singure si copiilor acestora aflati in dificultate socio-economica.

Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie non guvernamentala care are ca misiune insertia socio-profesionala a persoanelor in dificultate prin colectarea, reciclarea si reconditionarea echipamentelor IT&C uzate si a mash-urilor publicitare.

Atelierul de Panza

Atelierul de panza este un puzzle de valori care se imbina. Piesele lui: valorile economica, sociala și de mediu se potrivesc pentru a da ceva unitar. Producem obiecte din bumbac si iuta, tesatura netratata, nevopsita si neinalbita, pentru a fi cat mai prietenoase cu mediul si obtinem: sacose de panza, sorturi de bucatarie, ghiozdane, brațari, semne de carte, veste, ce pot fi personalizate.

Atelierul Inima de Copil

Atelierul Inima de Copil este spațiul de creație in care tineri beneficiari și voluntari ai organizației Inima de Copil insuflețesc obiecte, isi construiesc increderea in sine și se simt utili pentru cei din jurul lor prin obiectele unice, pictate sau lucrate manual pe care le creeaza.

Scufita Rosie

„Scufita Rosie” este o intreprindere a economiei sociale in domeniul serviciilor flexibile si alternative de ingrijirea copiilor pe timpul zilei, infiintata in iunie 2011 de Crucea Rosie Romana, Filiala Sector 6 Bucuresti. Serviciul de babysitting „Scufita Rosie” ofera ingrijire la domiciliu pentru copii intre 0-12 ani, din tot Bucurestiul.

Samusocial din Romania

Prin proiectele sale, Samusocial din Romania ofera asistenta sociala, medicala, psihologica si psihiatrica adultilor strazii. Samusocial le ofera si sansa de reintegrare socio-profesionala adultilor fara adapost care isi doresc acest lucru, prin asistenta specifica: consiliere psihologica, participare la ateliere ocupationale care implica participarea intr-un program de munca de cateva ore pe zi, productia unor obiecte cum ar fi: magneti de ipos, suporti pahare, bratari din margele si din ata, saculeti cu plante aromatice si tricouri pictate manual.

Ofertele complete sunt disponibile pe website-ul roPot aici

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.