Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sustine Post-Industrial Stories pe crestemidei.ro pentru a-ti descoperi istoria recenta

0

V-ati intrebat vreodata ce s-a intamplat cu acei colosi industriali ce au transformat intregi zone ale Romaniei in musuroaie de muncitori specializati in extragerea si prelucrarea metalelor si minereurilor? Cum arata, dupa mai bine de 20 de ani de economie de piata, acele orase care au sustinut economia Romaniei in perioada comunista? Ce s-a intamplat cu oamenii de acolo, cum traiesc ei acum, in secolul dezindustrializarii? Raspunsul dat prin imagini de 2 fotografi bucuresteni este emotionant.

Post-Industrial Stories este un proiect independent de fotografie documentara care isi propune un studiu aprofundat al unor foste centre industriale ale Romaniei.

Povestile acestor zone sunt prezentate de Ioana Cirlig si Marin Raica, doi fotografi din Bucuresti cu experienta in editorial si fotografii publicate in ziarele si revistele din Romania. Ei locuiesc in aceste zone realizand o serie de fotografii si interviuri, altfel spus o monografie vizuala a Romaniei post-industriale. Au plecat la drum pentru a reda Romania asa cum este ea, fara contraste sau evenimente neobisnuite. Istoria unui popor nu trebuie sa fie doar o insiruire de fapte si cifre, ea poate fi o poveste cu personaje reale, insotita de emotie, imagine si culoare. In acest fel ea devine o parte din noi, pe care nu o vom putea uita. Prin munca Ioanei si a lui Marinajungem sa ne cunoastem istoria recenta prin ochii celor care o traiesc cu adevarat.

Proiectul a inceput in octombrie 2012 si va dura 2 ani. In prima etapa Ioana si Marin au locuit 4 luni in zona Bradului, un fost orasel minier din judetul Hunedoara, unde si-au pierdut slujba peste 5.000 de oameni si unde au functionat pana in 2006 mine de aur si de carbune. In continuare, timp de 16 luni, artistii vor vizita 4 zone din centrul si vestul tarii, parcurgand aproximativ 12.000 de kilometri. Ioana si Marin cauta locuri cu traditie in extragerea si prelucrarea resurselor naturale (Rosia Montana, Zlatna, Brad), orase sau colonii muncitoresti care au contribuit la formarea unor adevarate civilizatii (Anina, Brad, Oravita, Ciudanovita, Stei) si comunitati mai nou formate (Valea Jiului, Calanul Nou, Moldova Noua).

Crowdfunding-ul ca solutie de finantare pentru realizarea acestui proiect

In perioada septembrie-decembrie 2013 Ioana si Marin doresc sa documenteze zona Vaii Jiului (Petrosani, Petrila, Vulcan, Lupeni, Uricani, Aninoasa). Pentru asta au nevoie de sprijinul nostru. Bugetul necesar pentru finalizarea proiectului se ridica la suma de 9.000 RON pe care cei doi doresc sa-i stranga prin crowdfunding. Sustinatorii proiectului primesc recompense unice, ingenioase pentru fiecare contributie. Detaliile legate de proiect, recompense, buget, autori, jurnalul de calatorie a celor doi , precum si modalitatea in care puteti sustine acest proiect gasiti pe crestemidei.ro/en/postindustrial.

Proiectul a strans 2.830 RON pana in acest moment si va fi finantat doar daca atinge 100% din bugetul propus. Sustineti-i pe Ioana si Marin pana pe 27 mai 2013!

post-industrial stories

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.