Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sustine „LUNA PLINA” pe crestemidei.ro pentru ca si Romania sa intre in traditia europeana a cinema-ului Horror & Fantastic

0

V-ati gandit vreodata ca datorita incarcaturii istorice si mostenirii culturale ale Transilvaniei, Romania ar putea fi un spatiu perfect pentru promovarea unui Festival de Film Horror & Fantastic? V-ati imaginat atmosfera unui astfel de eveniment neconventional si potentialul turistic pe care acesta l-ar insufla? Prezentat de TIFF, „LUNA PLINA” editia a 2a  va poate inspira (frica?) pe perioada 14-18 august 2013, la Biertan.

Festivalul de Film Horror & Fantastic „LUNA PLINA” de la Biertan este unicul eveniment din Romania axat in exclusivitate pe cinema-ul de acest gen iar crowdfunding-ul a fost gandit ca solutie pentru a creste calitatea festivalului aflat la cea de-a 2 editie.

Poza Luna Plina

Luna Plina este 100% autofinanțat, fiind nevoie 20.000 RON pentru ca editia din acest an sa fie mai aproape de standardele europene.

Cum vor fi folositi banii? Bilete de avion si cazare pentru invitatii straini, taxe de difuzare si de transport pentru filmele prezentate, extinderea si imbunatatirea campingului, organizarea de evenimente conexe, promovarea festivalului in media nationala. Sustinatorii proiectului vor primi recompense unice, ingenioase pentru fiecare contributie. Detaliile legate de proiect, recompense, precum si modalitatea in care puteti sustine acest proiect gasiti pe crestemidei.ro/en/lunaplinafestival.

Dar de ce un festival destinat cinematografiei horror si fantastice? La nivel european, cele mai infloritoare cinematografii de gen sunt Spania, Franta si Belgia, adica tarile cu cele mai longevive festivaluri horror si fantastice (Sitges, Strasbourg, Bruxelles). Aplicat la Romania, situatia cinema-ului autohton s-ar putea schimba daca filmele de gen ar fi promovate cum se cuvine.

Ce aduce NOU editia a 2-a? Va avea sectiuni competitive de lung si scurtmetraj axate in mare proportie pe productii europene. In juriul alcatuit din trei personalitati internationale vor decide castigatorul trofeului „Luna Plina”. Cel mai bun scurtmetraj va fi ales pe baza votului public. De asemenea, va creste numarul de spatii de proiectie cu Studioului Ion Hobana (150 de locuri), botezat in onoarea celui mai iubit scriitor science-fiction din Romania. Vor fi invitati speciali din cinema-ul international, mai multe filme noi si foarte noi, prezentate in premiera absoluta in Romania, retrospective, proiectii aniversare, discutii si ateliere specializate.

Ce s-a intamplat anul trecut? Prima editie, 16 – 19 august 2012, a strans peste 3000 de  spectatori. Dupa 20 de ani s-a renovat, de catre echipa festivalului, fostul cinematograf local, rebotezat Sala Karloff (120 de locuri) alaturi de cele doua open-air-uri, Gradina Melies (1000 de locuri) si Cinema Vertigo (400 de locuri). S-a ridicat un camping cu peste 400 de corturi si cu toate dotarile necesare, precum si o terasa nou-nouta – „La Taruș”. Echipa festivalului, ajutata de copiii din Biertan, a renovat dispensarul, unic centru medical din localitate.

Proiectul a strans 1.070 RON din 20.000 RON si va fi finantat doar daca atinge 100% din bugetul propus. Puteti sa sustineti unicul Festival de Film Horror & Fantastic din Romania doar pana la data de 11 august 2013!

Crestemidei.ro este platforma romaneasca de crowdfunding unde ideile creative si inovatoare sunt descoperite, promovate si finantate de catre oricine. In sase luni de existenta pe platforma s-au publicat 10 proiecte din domenii diverse (comunitate, fotografie, sport, film, design/grafica, writing and publishing). Sase campanii s-au finalizat depasindu-si tinta de finantare, fiind acum in curs de implementare. Valoarea totala a contributiilor pe platforma crestemidei.ro ajunge la ~10.000 EUR pana in prezent.

autor text: Maria Stefania Ionel, Voluntar Crestem Idei

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.