Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Suntem Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!

0

Societal deruleaza campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”, cu sprijinul unor organizatii neguvernamentale care constientizeaza principiile dezvoltarii durabile si incearca sa le aplice in propriile proiecte si activitati. Campania include peste 35 de interviuri video cu reprezentanti ai ONG-urilor si se va desfasura in perioada iunie – octombrie 2011.

“Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!” isi propune sa promoveze in societatea civila valorile dezvoltarii durabile: echitatea sociala, echilibrul mediului si eficacitatea economica. Campania consta in peste 35 de interviuri prin intermediul carora reprezentantii ONG-urilor isi prezinta organizatiile, detaliand totodata contributia lor la dezvoltarea durabila. Dintre cei intervievati putem aminti pe Andreea Bortun (Asociatia TETA), Carmen Demi (Asociatia Omnimind), Gabriela Iordan (Asociatia ViitorPlus) si Mihai Dragomir (Asociatia Mioritics). Teaser-ul campaniei poate fi accesat pe acest link.

Cristiana Bobarnac, coordonatorul campaniei, detaliaza conceptul acesteia: “REPER21 promoveaza dezvoltarea durabila si responsabilitatea sociala organizatiilor atat prin mijloace conventionale (standarde, etichete ecologice, culegeri de bune practici), cat si prin metode non-formale (brosuri de sensibilizare, montaje video, albume de fotografie, evenimente participative, performance-uri). Materialele video reprezinta un mijloc de comunicare direct si creativ, care permite transmiterea mesajelor militante si stimuleaza dialogul.”

Invitam ONG-urile sa sustina demersul Societal prin:

  • Promovarea interviurilor video prin canalele proprii;
  • Inscrierea in Comunitatea de ONG-uri;
  • Participarea la ciclul de dezbateri “Daca e marti, Societal dezbate!”;
  • Pariticiparea la Grupurile de lucru organizate in cele opt Regiuni de dezvoltare.

Mai multe detalii gasiti pe pagina campaniei.

Multumim pe aceasta cale sustinatorilor campaniei: StiriONG.ro, RomaniaPozitiva si Lume Buna.

—–

Societal este un produs al proiectului „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”. Acest proiect este  coordonat de Asociatia REPER21 in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.