Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Sunet viu si colorat in bucurestiul meu

2

7 ganduri despre bucurestiul meu.

1. Da, in bucurestiul meu sunt cocalari. Multi. Dar in bucurestiul meu sunt si scriitori, poeti, oameni de bere si filozofie la unu in noapte. In bucurestiul meu vine George Enescu. Festivalul. Unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tip din lume.

2. In bucurestiul meu sunt tigani – ca tot e la moda sa fim rasisti de dreapta. Dar in bucurestiul meu sunt si mestesugari. Si nu putini.

3. In bucurestiul meu te opresti la o saorma turceasca, ca apoi sa mergi la o muzica greceasca cu gandul la vreo delicatesa austriaca, in vreme ce o cafea armeneasca sau egipteana iti bantuie simturile. In bucurestiul meu amestecul cultural aduce mai degraba cu un mozaic negeometric.

4. Da, in bucuresti sunt zone proaste. Si nu putine. Marlanie, blocuri, mizerie si aglomeratie… Dar in bucurestiul meu sunt si parcuri si zone pietonale. In bucurestiul meu sunt si turisti. Si nu putini. Unii mai speriati decat ceilalti, in bucurestiul meu sunt turistii fascinati. Si uimiti.

5. In bucurestiul meu sunt multe strazi in constructie. Dar tot in bucurestiul meu lucrurile se misca. Uneori mai prost, alteori mai bine. In bucurestiul meu sunt multe masini fara spatii de parcare. Dar tot in bucurestiul meu sunt si multe biciclete, care nu au nevoie de spatii de parcare pentru ca sunt mereu folosite…

6. In bucuresti e zgomot mult. Dar in bucurestiul meu e sunetul strazii. Muzichiile amestecate cu iz de saorma ingaduie pentru putin timp linistea vreunei strazi sau normalitatea vreunei gradini bine ascunse de privirile bagacioase. Totusi, in bucurestiul meu e liniste pe strada, cel mult intrerupta de sunetul vreunui cantaret de strada pe Lipscani. In bucurestiul meu viata latina cuprinde strada, viul si coloratul contribuie mistic la gri-ul blocurilor comuniste.

7. Da, bucurestiul meu este in multe feluri, bune sau proaste, dar numai plictisitor nu e. Si mai e ceva. bucurestiul meu se schimba mereu, bucurestiul meu este o fiinta vie. Uneori o caracatita urat mirositoare, alteori un elefant urias, dar bland…

PS: Despre Bucuresti multe lume vorbeste de urat. Valuri de oameni arunca cu pietre, uneori pe buna dreptate. Putini sunt – probabil – cei care inteleg bucurestiul… In bucurestiul meu poti sa faci lucruri. Dupa chipul si asemanarea ta: proaste sau bune.

text si foto Florin Ghinda, august 2011

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    oare chiar esti nascut, educat si rafinat in BUCURESTI (aveati buletin de Bucuresti, tu si ai tai, si inainte de ’89?) sau esti contrarul a ceea ce te pretinzi….

  2. avatar

    Salutari si multumim pentru vizita si pentru mesaj.
    Nu – nu sunt bucurestean. Sunt mutat in Bucuresti in 2006. Tonul articolului este unul critic, dar pozitiv totusi 🙂 sau cel putin asta a fost intentia.

    Am bucuria sa am prieteni cativa bucuresteni din generatii vechi si se vede un anumit stil educat si rafinat.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.