Sunet viu si colorat in bucurestiul meu

2

7 ganduri despre bucurestiul meu.

1. Da, in bucurestiul meu sunt cocalari. Multi. Dar in bucurestiul meu sunt si scriitori, poeti, oameni de bere si filozofie la unu in noapte. In bucurestiul meu vine George Enescu. Festivalul. Unul dintre cele mai apreciate evenimente de acest tip din lume.

2. In bucurestiul meu sunt tigani – ca tot e la moda sa fim rasisti de dreapta. Dar in bucurestiul meu sunt si mestesugari. Si nu putini.

3. In bucurestiul meu te opresti la o saorma turceasca, ca apoi sa mergi la o muzica greceasca cu gandul la vreo delicatesa austriaca, in vreme ce o cafea armeneasca sau egipteana iti bantuie simturile. In bucurestiul meu amestecul cultural aduce mai degraba cu un mozaic negeometric.

4. Da, in bucuresti sunt zone proaste. Si nu putine. Marlanie, blocuri, mizerie si aglomeratie… Dar in bucurestiul meu sunt si parcuri si zone pietonale. In bucurestiul meu sunt si turisti. Si nu putini. Unii mai speriati decat ceilalti, in bucurestiul meu sunt turistii fascinati. Si uimiti.

5. In bucurestiul meu sunt multe strazi in constructie. Dar tot in bucurestiul meu lucrurile se misca. Uneori mai prost, alteori mai bine. In bucurestiul meu sunt multe masini fara spatii de parcare. Dar tot in bucurestiul meu sunt si multe biciclete, care nu au nevoie de spatii de parcare pentru ca sunt mereu folosite…

6. In bucuresti e zgomot mult. Dar in bucurestiul meu e sunetul strazii. Muzichiile amestecate cu iz de saorma ingaduie pentru putin timp linistea vreunei strazi sau normalitatea vreunei gradini bine ascunse de privirile bagacioase. Totusi, in bucurestiul meu e liniste pe strada, cel mult intrerupta de sunetul vreunui cantaret de strada pe Lipscani. In bucurestiul meu viata latina cuprinde strada, viul si coloratul contribuie mistic la gri-ul blocurilor comuniste.

7. Da, bucurestiul meu este in multe feluri, bune sau proaste, dar numai plictisitor nu e. Si mai e ceva. bucurestiul meu se schimba mereu, bucurestiul meu este o fiinta vie. Uneori o caracatita urat mirositoare, alteori un elefant urias, dar bland…

PS: Despre Bucuresti multe lume vorbeste de urat. Valuri de oameni arunca cu pietre, uneori pe buna dreptate. Putini sunt – probabil – cei care inteleg bucurestiul… In bucurestiul meu poti sa faci lucruri. Dupa chipul si asemanarea ta: proaste sau bune.

text si foto Florin Ghinda, august 2011

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar

    oare chiar esti nascut, educat si rafinat in BUCURESTI (aveati buletin de Bucuresti, tu si ai tai, si inainte de ’89?) sau esti contrarul a ceea ce te pretinzi….

  2. avatar

    Salutari si multumim pentru vizita si pentru mesaj.
    Nu – nu sunt bucurestean. Sunt mutat in Bucuresti in 2006. Tonul articolului este unul critic, dar pozitiv totusi 🙂 sau cel putin asta a fost intentia.

    Am bucuria sa am prieteni cativa bucuresteni din generatii vechi si se vede un anumit stil educat si rafinat.

Comentează