Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Studenții din România, uniți prin sport pentru Campionatul Național Universitar

0

Premieră pentru România, toate universitățile din țară se unesc sub egida Student Sport. La Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 și Fotbal vor participa 64 de universități. Acestea vor lupta pentru a se califica în turneul final, iar Campioana Națională  va câștiga un stagiu de pregătire în străinătate.

Campionatul Național Universitar, etapa zonală, va avea deschiderea oficială cu mare fast luni, 5 martie 2012, ora 14, la sediul Federaţiei Române de Baschet, iar invitații de onoare vor fi Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Cătălin Baba -, reprezentanţii Federaţiilor Române de Baschet – Carmen Tocală –  şi Fotbal – Mircea Sandu -, a Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar – Claudia Georgescu – , a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret – președinte Doina Melinte. Competițiile din cadrul campionatului sunt organizate de Asociația „Student Sport”,  Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Baschet și Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Programul nu va fi lipsit de surprize, de întâlniri cu galacticii sportului românesc, meciuri demonstrative, majorete şi sesiuni de autografe. În Bucureşti, meciurile din competiţie se vor desfăşura între cele 48 de reprezentanţi ai universităților din București.

O altă premieră marca Student Sport este faptul că a reușit să adune sub aceeași umbrelă toate organizațiile studențești din România. Aceștia și-au unit forțele pentru a promova mai mult decât o alternativă de petrecere a timpului liber, pentru a oferi o nouă viziune asupra apartenenţei, competitivităţii, identităţii individuale şi de grup. Asociaţia promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă şi mişcare, toate în detrimentul viciilor vârstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

Pe lângă invitații oficiali la deschidere, organizatorii Student Sport încurajează toți studenții să participe la evenimentul ce se va desfășura în București în perioada 5 – 9 martie, pentru a-și susține echipa universității.

Organizatorii au promis că vor pune la bătaie pentru spectatori și galerii multe premii: excursii la mare, jocuri electronice (FIFA 2012, NFS The Run, Battlefield 3), mingi, tricouri și multă bere. Pe lângă asta, se vor delecta urmărind programul majoretelor, se vor întâlni cu stele ale sportului profesionist ca Bogdan Stelea, Daniel Prodan, Ionel Ganea, Florin Prunea, Viorel Moldovan, Jean Vlădoiu.

Pentru detalii despre eveniment, concursuri, echipele participante sau despre proiect vă invităm pe site-ul www.studentsport.ro. Haideți să marcăm împreună golul de aur al studenției!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.