Studenții din România, uniți prin sport pentru Campionatul Național Universitar

0

Premieră pentru România, toate universitățile din țară se unesc sub egida Student Sport. La Campionatul Național Universitar de Baschet 3×3 și Fotbal vor participa 64 de universități. Acestea vor lupta pentru a se califica în turneul final, iar Campioana Națională  va câștiga un stagiu de pregătire în străinătate.

Campionatul Național Universitar, etapa zonală, va avea deschiderea oficială cu mare fast luni, 5 martie 2012, ora 14, la sediul Federaţiei Române de Baschet, iar invitații de onoare vor fi Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – Cătălin Baba -, reprezentanţii Federaţiilor Române de Baschet – Carmen Tocală –  şi Fotbal – Mircea Sandu -, a Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar – Claudia Georgescu – , a Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret – președinte Doina Melinte. Competițiile din cadrul campionatului sunt organizate de Asociația „Student Sport”,  Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Baschet și Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Programul nu va fi lipsit de surprize, de întâlniri cu galacticii sportului românesc, meciuri demonstrative, majorete şi sesiuni de autografe. În Bucureşti, meciurile din competiţie se vor desfăşura între cele 48 de reprezentanţi ai universităților din București.

O altă premieră marca Student Sport este faptul că a reușit să adune sub aceeași umbrelă toate organizațiile studențești din România. Aceștia și-au unit forțele pentru a promova mai mult decât o alternativă de petrecere a timpului liber, pentru a oferi o nouă viziune asupra apartenenţei, competitivităţii, identităţii individuale şi de grup. Asociaţia promovează un stil de viaţă sănătos bazat pe o alimentaţie sănătoasă şi mişcare, toate în detrimentul viciilor vârstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

Pe lângă invitații oficiali la deschidere, organizatorii Student Sport încurajează toți studenții să participe la evenimentul ce se va desfășura în București în perioada 5 – 9 martie, pentru a-și susține echipa universității.

Organizatorii au promis că vor pune la bătaie pentru spectatori și galerii multe premii: excursii la mare, jocuri electronice (FIFA 2012, NFS The Run, Battlefield 3), mingi, tricouri și multă bere. Pe lângă asta, se vor delecta urmărind programul majoretelor, se vor întâlni cu stele ale sportului profesionist ca Bogdan Stelea, Daniel Prodan, Ionel Ganea, Florin Prunea, Viorel Moldovan, Jean Vlădoiu.

Pentru detalii despre eveniment, concursuri, echipele participante sau despre proiect vă invităm pe site-ul www.studentsport.ro. Haideți să marcăm împreună golul de aur al studenției!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează