Startup Weekend Timișoara 20-22 septembrie

0

Acțiune și pasiune la Startup Weekend în luna septembrie la Timișoara! Lansează un startup în doar 54 de ore.

Programatori, designeri, marketeri și oameni de afaceri sunt așteptați între 20 și 22 septembrie la Timișoara Startup Weekend, unde au ocazia să construiască cu ajutorul altor entuziaști următorul lor startup de succes.

Startup Weekend este o bună ocazie pentru oricine de a-și completa portofoliul, de a cunoaște o mulțime de oameni noi și de a experimenta mediul plin de energie al unui startup tech.

Pe scurt, Startup Weekend e un eveniment de creare de startup-uri, ce durează 54 de ore și e targetat pe domeniul serviciilor si produselor IT web. Vor fi prezenți 120 de programatori, designeri si marketeri si oameni de business care vor experimenta crearea startup-urilor.

Startup Weekend este un eveniment ce creează în primul rând antreprenori.

Pe lângă participanți, la eveniment vor lua parte și 15 mentori locali și internaționali, persoane cu experiență în domeniul IT, care îi vor ajuta pe participanți și 5 jurații/investitori care vor avea ocazia să și investească în echipe dacă le place o idee.
Speaker principal al Startup Weekend Timisoara este Bill Liao (Londra) partener la SOSventures, investitor în Twitter, cofondator CoderDojo și al rețelei sociale de business XING.

Printre mentorii evenimentului se numără: Peter Kovacs (fondator IseeQ, Budapesta), Ștefan Szakal (fondator X3 / Timișoara), Patrick Bosteels (antreprenor și consultant / Istanbul), Philipp Kandall (fondator Skobbler / Berlin & Cluj), Bogdan Iordache (fondator How To Web / București), Simon Obstbaum (fondator Yopeso / Cluj), Evgenios Skitsanos (fondator Skitsanos / Bucuresti), Raul Ciotescu (fondator netzinkubator / Munchen).

Vlad Isac, unul dintre organizatori, spune despre eveniment: “Scopul nostru este de a aduce în același spațiu și timp oameni pasionați și creativi să lucreze, să învețe și să formeze legături pentru a-și realiza potențialul și a ajunge la un rezultat clar: un startup.”

 

Conceptul evenimentului a fost dezvoltat în Statele Unite și preluat în peste 100 de țări.

Biletele cu discount de tip Early Bird sunt disponibile până luni, 26 august. Înscrierile se pot realiza pe site-ul evenimentului: timisoara.startupweekend.org.

Organizatorii au dezvoltat o comunitate online pe facebook, care poate fi accesată de aici: www.facebook.com/groups/swtimisoara/

Participanții vor primi un welcome pack și le vor fi asigurate masa, răcoritoarele și cafeaua pentru întregul weekend. Limba oficială a evenimentului este limba engleză.

Evenimentul va avea loc la City Business Centre, la Startup Hub.

Parteneri locali: Timișoara Startup Hub, City Business Centre

Parteneri media: IQads, Smark, CTRL-D, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Liga AC

Parteneri globali: Google for Entrepreneurs, Coca-Cola, Microsoft BizSpark, .co, Amazon Web Services

Startup Weekend Timisoara afis

Despre SW

În primul rând, Startup Weekend este un concept centrat pe educație experiențială. Participanții nu ascultă teorie, ci construiesc prototipuri și le supun validării în timp ce colaborează cu alți oameni pasionați, ce au backgrounduri și puncte de vedere diferite. Mai mult, participanții au ocazia de a interacționa unu-la-unu cu mentorii și juriul evenimentului – lideri ai comunității tech.

Începând cu pitch-urile de vineri seara, participanții își aduc cele mai bune idei și îi inspiră pe ceilalți să li se alăture și să formeze o echipă. Echipele se formează organic în jurul celor mai bune idei (determinate prin votul publicului) și apoi urmează o nebunie de 54 de ore în care se creează modele de business, se programează, se creează designul, apoi se testează și se validează conceptele. Apogeul evenimentului îl reprezintă prezentările pitch-urilor în fața unui panel de investitori și jurați, moment în care echipele au încă o ocazie de a primi feedback valoros.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.