Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START la JobShop® 2013 la Cluj!

0

Se dă startul evenimentului de carieră JobShop® 2013

 

Organizația studențească BEST Cluj-Napoca organizează în perioada 18-21 martie cea de-a XIX-a ediție JobShop®, evenimentul național de carieră prezent în patru mari centre universitare din România: Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

JobShop® este unul dintre cele mai mari evenimente de acest gen și își propune să reunească trei mari entități: studenții, universitatea și companiile, făcând astfel posibil schimbul pertinent de informații. Scopul principal este de a oferi studenților cunostințele și informațiile necesare pentru un start în carieră, iar companiilor participante oportunitatea de a interacționa direct cu mii de tineri care au astfel  posibilitatea de a-și găsi oferte de practică, intershipuri sau chiar job-uri în propriul domeniu. Anul acesta în Cluj-Napoca vor fi prezente peste 20 de comapnii, printre care ISDC, Microsoft sau UMT.

Pe lângă zilele de stand,  JobShop® cuprinde și activități precum training-uri pentru studenți susținute de persoane specializate, prezentări de companii, vizite la sediile companiilor, întâlniri cu reprezentanți ai firmelor participante sau prezentarea unor cariere de succes. Un eveniment special în cadrul JobShop® este BACo – BEST Academics and Companies, în cadrul căruia reprezentanți ai Universității Tehnice, ai companiilor și ai studenților se reunesc pentru discuții de ordin academic.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizaţie internaţională, nonprofit, prezentă în 94 de orașe din 32 de țări europene. Grupul Local BEST Cluj-Napoca a fost înființat în anul 1995 și este format din voluntari din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, membrii săi fiind un grup  de tineri entuziaşti cu viziuni îndrăzneţe.

Afis JobShop(R) 2013 Cluj Napoca

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.