Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Start la Gala Persoanelor cu Dizabilități

1

Începând de azi, 10 octombrie și până în data de 10 noiembrie 2012, se deschide oficial perioada de înscriere a candidaturilor pentru toate cele cinci categorii din competiție. 

ACCESIBILIZAȚI LIBERTATEA!

“Accesibilizați libertatea!” este îndemnul propus de cea de-a 3-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, organizată de ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman.

Adresăm mesajul nostru tuturor celor care sunt interesați de abilitățile persoanelor cu dizabilități. Potențialul extraordinar de care dispun persoanele cu dizabilități poate să se exprime dacă societatea le iese în întâmpinare. Noi nu trebuie decât să întindem mâna. Restul fac ei. Noi punem o rampă. El sau ea poate să devină expert în fizică cuantică. Noi adaptăm programul grădiniței ca să poată participa, alături de ceilalți copii, și cel cu dizabilități. El sau ea va avea curaj apoi să se simtă cetățean. Unii dintre noi au nevoie de acces ca să fim împreună. 
DESPRE EVENIMENT
Gala Persoanelor cu Dizabilități este un eveniment anual ce ilustrează beneficiile pe care le are societatea ca urmare a integrării persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, în învățământul de masă, în viața culturală și în politicile publice. De aceea, prezintă public povești de succes și modele de bune practici și îi pune în valoare pe cei care sprijină persoanele cu dizabilități.
Ediția din 2012 are loc sub patronajul Reprezentanței Comisiei Europene la București, iar coproducătorul evenimentului este TVR1. Evenimentul se va desfășura pe 27 noiembrie 2012 și va fi difuzat de postul public de televiziune în data de 2 decembrie 2012.
COMPETIȚIA
La Gală se vor acorda premiile pentru competiția pe care o anunțăm aici. În ediția din acest an vor fi cinci categorii de premiere: Oameni cu desăvârșire, dedicată persoanelor cu dizabilități care au avut împliniri remarcabile în context educativ; Angajatorii abilității, pentru angajatorii de pe piața liberă a muncii care au inclus persoanele cu dizabilități în activitatea lor;Promovează abilitatea, dedicată comunicatorilor care au susținut cauza persoanelor cu dizabilități; Porți deschise– pentru instituțiile și companiile care au înțeles că accesibilizarea sediilor pentru persoane cu dizabilități nu trebuie să rămână doar pe hârtie; Școala tututor abilităților – pentru a premia eforturile unităților de învățământ de masă în integrarea persoanelor cu dizabilități.
Jurizarea va avea loc după data de 10 noiembrie. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități și, în aceeași zi, printr-un comunicat de presă difuzat pe site-ul www.incluziune.org și către mass-media naționale și locale. Fiecare categorie va fi evaluată de un juriu separat, alcătuit din persoane care, prin activitatea și dedicarea lor, au realizări și competență în domeniile respective.
Organizat de:
Coproducător: TVR1
Finanțator: CEE Trust
Parteneri media: Radio Guerilla, Adevărul, Click!, Click! pentru femei, Click! Sănătate, OK Magazine, Tango, Gazeta Sporturilor, Kamikaze, 24 FUN, IGLOO, Cariere, HRManager, Oops Media.
Parteneri media online: Hotnews.ro, SmartWoman.ro, BestJobs.ro, PromoAfaceri.ro, Romaniapozitiva.ro, Money.ro, B365.ro, CSRMedia.ro, StartEvo.ro, TOTB.ro
Eveniment susținut de:Special Olympics România, Media Image, Sovis Print.
Sub patronajul:Reprezentanței Comisiei Europene
Mulțumim pentru ajutor și sfaturi bune pritenilor: Maria Drăghici, Electric Brother, Nor Zeatic, Laura Sgârcitu, Gabi Molotov & Molotov Cocktail, Christina Costa, Lucia, Roxana Bursuc, Diana Mihai, Bogdan Stănișor, Cosmin Dumitru, Răzvan Popescu, Școala de role AMB, ARIOT, Marta și Anca Bănescu, Bogdan Teodor Olteanu, Elena Petrica, Șerban Țigănaș, Mugur Ciumăgeanu, Simona Tache, Oana Brătilă, Daniela Tontsch, Cristinel Capus, Valentina.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Aceste persoane cu izabilitati sunt oameni ca si noi, saritori si mult mai de treaba in comparatie cu alte persoane.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.