Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

START ÎN GALA PREMIILOR PENTRU UN MEDIU CURAT!

0

ECOTIC, Hotnews.ro și Recolamp, împreună cu Ateliere Fără Frontiere, dau startul în cea de-a patra ediție a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat! Proiectul este desfășurat sub egida Ministerului Mediului și Pădurilor și a Gărzii Naționale de Mediu.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsă în acest an la cea de-a patra ediție, reprezintă o platformă de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului și economisirii resurselor, identificând și premiind în fiecare an proiectele și bunele practici la nivelul comunităților locale destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii sau instituții publice și organizații nonguvernamentale.

Competiția este adresată companiilor, instituțiilor publice, ONG-urilor și instituțiilor de învățământ care au desfășurat proiecte pentru protecția mediului, economisirii resurselor și responsabilității sociale în anul 2012. Acestea sunt invitate să își înscrie proiectele până la data de 9 decembrie a acestui an pe platforma dedicată, pe www.hotnews.ro, modalitatea de postare a acestora fiind foarte simplă.

„Pornim această nouă ediție a campaniei naționale Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat din dorința de a descoperi și evidenția noi inițiative, proiecte și experiențe relevante. Considerăm că prin popularizarea acestor bune practici, contribuim la promovarea unei atitudini responsabile față de valorile mediului în care trăim”, declară Valentin Negoiță, Președintele ECOTIC.

Programul de desfășurare al Galei este următorul:
 Înscrierile în concurs se vor face până pe data de 9 decembrie, 2012;
 Jurizarea proiectelor înscrise se va face în perioada 10 – 12 decembrie 2012;
 În data de 13 decembrie se va organiza decernarea premiilor în cadrul unei gale de final.
Juriul care va desemna câștigătorii acestei ediții este alcătuit din reprezentanți ai autorităților de mediu și din reprezentanți ai organizatorilor.

Premiile puse în joc constau în echipamente electrice noi, Marele Premiu – un laptop, Premiul 2 – o tableta, iar Premiul 3 – un videoproiector.

Mai multe detalii cât și regulamentul concursului îl găsiți accesând www.hotnews.ro

Despre competiția Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat
În anul 2009 s-a desfășurat prima ediție a acestui proiect, cîștigători fiind Grupul Şcolar Agricol „Cezar Nicolau” din Brăneşti cu programul „Natura Vie”, Romtelecom SA cu programul „Adoptă un râu” și Realitatea Media SA care a dezvoltat programul „România prinde rădăcini”.

În anul 2010, s-au înscris 65 de proiecte, câștigătorii fiind Casa de producție VerdeCrud Media, pentru proiectul “Revoluția Eco“, dedicat elevilor din școlile bucureștene, cu scopul de a schimba atitudinea față de mediu și de a responsabiliza participanții în privința protejării mediului, Asociația Centrul de Excelență pentru Dezvoltare Durabilă, pentru proiectul “Muzeul Deșeurilor“ și Colegiul Agricol “Dimitrie Petrescu” din Caracal, pentru proiectul de promovare a protecției mediului “Salvați natura!”

În anul 2011, câștigătorii au fost Școala Nr. 109 – Șerban Vodă din București care a dezvoltat proiectul “Școli pentru un viitor verde”, organizația Let’s Do It, Romania! pentru proiectul de curățenie națională, Colegiul Eco Tehnic Câmpulung pentru proiectul “Natura ne aseamănă, educația ne deosebește”, Grupul Școlar N. Bălcescu din orașul Flămânzi, Botoșani, pentru proiectul “O picătură verde pentru planeta albastră”, Școala Nr. 12 Herăstrău care a dezvoltat proiectul “Poluarea – o problemă la orice vârstă”. Mențiuni au primit și proiectele: “Kids School” dezvoltat de Panasonic Romania, “IBM go green” – Valea Argovei, “Voluntariatul prinde teren!” – realizat de Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Dr.Tr.Severin, județul Mehedinți, “Păstrați Iașul curat!” – realizat de Touch, “Ziua mondială a curățeniei” – Școala din Comuna Hantești, judetul Suceava, “Stagii de practică – investiție pentru viitor” – Colegiul Tehnic Nr. 2, Târgu Jiu, județul Gorj.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.