Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Starea de bine se cladeste!

0

Da. Starea de bine se cladeste.

Se cladeste prin implicarea. Prin oameni care decid sa respinga pasivitatea si negativismul. Da, starea de bine inseamna actiune. Si mai inseamna proiecte. Si rezultate.

Avem placerea sa dam *dreptul la cuvant unor tineri care au decis ca starea de bine inseamna implicare.  Isi spun gandurile pentru tine si pentru RomaniaPozitiva prietenii de la GRSPSociety.

RomaniaPozitiva, Dreptul la cuvant
decembrie 2010

***

Raluca Teodor – Coordonator Planificare-Implementare Diaspora Voteaza

  • Ce este Diaspora Voteaza pentru mine?

O lupta, o lupta cu mentalitatea romaneasca, cu lipsa de vointa politica. Lumea spune ca suntem  putin nebuni sa ne imaginam ca proiectul acesta va da roade. Eu cred ca daca ar fi mai multi astfel de nebuni ca noi, Romania ar ajunge departe. Dupa realizarea cercetarii si a consultarilor in strainatate, am avut de optat pentru unul dintre mecanismele de vot la distanta. Stiam ca alegerea votului electronic ar starni o mica furtuna la nivel de mentalitate si ca ar face munca noastra si mai grea ulterior, dar am ales sa nu ne multumim cu o solutie care sa mai indulceasca procesul electoral actual, ci sa optam pentru ceea ce consideram a fi cea mai buna solutie, una durabila. Sunt mandra ca GRSPSociety si-a asumat aceasta alegere si ca fac parte din acest demers. Romania este de multe ori codasa in varii domenii nu din lipsa de potential, ci din lipsa de vointa, curaj si responsabilitate. Pentru mine Diaspora Voteaza este un exemplu ca politicile din Romania pot fi schimbate atata timp cat lucrezi pentru asta. Nu este usor si nu se intampla peste noapte, dar trebuie sa ne lecuim de teama de a tinti sus!

Alin Teclu – Organizator conferinta anuala ARCADIA

  • De ce m-am implicat in ARCADIA?

Nu atat de mult pentru idealul de solidaritate internationala proclamat in cooperarea pentru dezvoltare. Scopul meu nu e sa conving oamenii de langa mine sa se duca in Republica Moldova, in Africa sau oriunde exista nevoia de a lupta impotriva saraciei. Cred ca ceea ce este important in acest secol este ca noi, romanii, sa avem o gandire globala, sa fim cetateni ai lumii. Cooperarea pentru dezvoltare e un mod de a defini pozitia care o vrem in jocul mondial al natiunilor. Si daca nu o definim noi, altii o vor face pentru noi. Punand in retea toti profesionistii care doresc ca Romania sa fie un actor respectat in acest domeniu, ARCADIA contribuie la o Romanie cu o viziune pe term lung. Cred ca e singura cale pentru o Romanie mai bună!

Crina Coranga – Communication Officer GRSPSociety

  • S-a implicat in conferinta anuala GRSPSociety Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza, Conferinta anuala ARCADIA si panelul Diaspora Voteaza

Nu stiu sa reduc oamenii la cateva cuvinte si nici sa surprind tot ceea ce am gasit în GRSPSociety prin cei care ii stau in spate. Faptul ca m-au primit printre ei si ca m-au lasat sa particip la schimbarea Romaniei in bine ma bucura şi raspund cu si mai mult entuziasm anului ce vine, proiectelor ce ne asteapta. Aleg GRSPSociety pentru ca nu se opreste la identificarea problemelor, ci propune solutii pentru aceeasi Romanie. 2011 imi zambeşte…

Anda Gruian

  • S-a implicat in conferinta anuala GRSPSociety Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza, si panelul Diaspora Voteaza

Trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand ma gandesc la viitorul Romaniei nu pot fi consecventa: cand sunt optimist, cand sunt pesimista. Totusi sunt de parere ca fiecare persoana are puterea de a ajuta la producerea unei schimbari, ca actiunea individuala are valoare. Conferinta Proiect Romania 2020: De ce eductiia conteaza? este un exemplu in care actiunea coordonata a mai multora va insemna ceva pentru educatia romaneasca, desi sunt constienta de faptul ca  este nevoie de timp si un plus de efort. Pentru mine este un pas inainte: am ajuns de la a-mi exprima nemultumirea in cercul de prieteni la a face efectiv ceva pentru a incerca sa indrept situatia. Pentru Romania, sper ca evenimentul, prin propunerile concrete ce ii vor urma, sa inspire politicile educationale din viitor.

Fanuta Ursu

  • Voluntar conferinta Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza si conferinta anuala ARCADIA

Implicarea ca voluntar in cadrul conferintei Proiect Romania 2020: De ce educatia conteaza a fost o experienta importanta in dezvoltarea mea personala. Ma bucur sa vad ca exista un aprig interes pentru oferirea de solutii necesare imbunatatirii sistemului educational romanesc. Am cunoscut oameni foarte capabili si interesati sa contribuie la o schimbare in bine a Romaniei, persoane care isi doresc o tara ca in strainatate. Felicit si incurajez GSRPSociety pentru initiativa lansata si voi urmari cu interes actiunile viitoare.

***

*(CU)DREPTUL LA CUVANT este un “serial” de articole scrise cu şi despre România. Simplu, direct şi cinstit. Dacă pe parcurs apare şi puţin umor nu ne supărăm deloc:)

Dorim ca prin aceste scurte articole să oferim spaţiu pentru scris unor invitaţi care să transmită mesaje cu şi despre România. Nu e chiar un interviu. Este mai degrabă un spaţiu alb pe ecranul calculatoarelor. Un spaţiu ce aşteaptă să fie populat cu opinii, păreri, mesaje “la liber” despre ţara în care trăim.

Pentru acest serial o să invităm persoane ce doresc să scrie simplu, direct şi cinstit. Dacă doreşti să participi la acest serial din postura de actor principal, te rugăm să ne transmiţi un mesaj la romaniapozitiva@gmail.com Dacă ne place ce citim te publicăm şi ne vedem şi la o cafea. Poate că în timp o să transformăm serialul în film de cinema:) Până atunci, însă, spor la citire!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.