Stagiunea Camerală ICR la Ateneu

0

Trei concerte, trei ansambluri și o ofertă muzicală care nu trebuie ratată – în toamnă revine Stagiunea Camerală ICR la Ateneu, un proiect al Institutului Cultural Român în parteneriat cu Filarmonica ”George Enescu”.

La prima ediție, în 2010, concertele Stagiunii au fost un prilej de întâlnire între tineri muzicieni români stabiliți în străinătate și publicul bucureștean, dar și – la fel de important – între muzicienii străini, invitații lor, și creațiile componistice românești. În acest an invitații concertelor Stagiunii sunt ansambluri străine, cu programe care vor include piese românești sau de inspirație românească.

Pe 18 octombrie 2011 clarinetistul Michael Collins, care a susținut un recital excepțional pe scena Ateneului alături de Cvartetul Belcea în 2008, revine însoțit de ansamblul pe care îl conduce – London Winds, una dintre cele mai importante formații de suflători din lume.

Pe 22 noiembrie Ten Tors Orchestra din Marea Britanie (dirijor Simon Ible), protagonista festivalului muzical Shadows of Romania de la Plymouth din noiembrie 2010, debutează la Ateneul Român în compania extraordinarilor soliști Ladislau Csendes, Alexandru Matei, Sorin Rotaru şi Florian Mitrea.

Ultimul concert, din 7 decembrie, aduce la București un proiect muzical de mult așteptat: Istanbul. Dimitrie Cantemir – Jordi Savall, Montserrat Figueras, Hespèrion XXI și muzicieni invitați din Turcia.

Mai multe informaţii pe: www.icr.ro/stagiunea_camerala_2011


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează