Specialiști si servicii gratuite de CSR pentru întreprinderile mici și mijlocii din România!

0

Întreprinderilor mici și mijlocii din România li se pun la dispoziție gratuit specialiști CSR

Pâna la 15 ianuarie 2012, IMM-urile sunt invitate să se înscrie în competiția națională, urmare căreia sunt selectate companii din domenii de activitate diferite, care vor beneficia de asistență tehnică pentru integrarea principiilor de CSR în strategia lor de afaceri specifică.

Competiția se desfășoară în cadrul proiectului Întărirea capacității companiilor românești de dezvoltare a parteneriatelor sociale, co-finanțat de Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, având ca parteneri Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM),  iar ca beneficiar – Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Înscrierile se fac pe website-ul proiectului www.aneir-csr.ro. Tot aici se găsesc mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate, condițiile de înscriere, în ce constă procesul de selecție, responsabilitățile și beneficiile firmelor câștigătoare.

Strategia Comisiei Europene 2011-2014 privind responsabilitatea socială corporativă (publicată în octombrie 2011) subliniază contribuția semnificativă a tuturor întreprinderilor  la crearea unei piețe competitive în Uniunea Europeană, prin integrarea preocupării față de angajați, partenerii de afaceri, consumatori, comunitate și mediu în activitățile de business.

Derulat până în martie 2013, proiectul Întărirea Capacităţii Companiilor Româneşti de Dezvoltare a Parteneriatelor Sociale are ca principal obiectiv creşterea interesului angajatorilor şi al altor actori relevanţi pentru creşterea investiţiilor în resursele umane şi creşterea responsabilităţii sociale a întreprinderilor româneşti prin promovarea şi implementarea principiilor şi instrumentelor de CSR. Activităţile prin care se atinge acest obiectiv sunt:

  • Dezvoltarea modelului pentru implementarea principiilor CSR în operaţiunile de afaceri din România;
  • Asistenţă acordată companiilor pentru implementarea principiilor CSR în operaţiunile lor cu scopul de a creşte nivelul de adaptabilitate;
  • Pregătire pentru manageri în legătură cu implementarea principiilor CSR;
  • Elaborarea de know-how românesc referitor la implementarea principiilor CSR pentru adaptabilitate.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează