Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Specialiști si servicii gratuite de CSR pentru întreprinderile mici și mijlocii din România!

0

Întreprinderilor mici și mijlocii din România li se pun la dispoziție gratuit specialiști CSR

Pâna la 15 ianuarie 2012, IMM-urile sunt invitate să se înscrie în competiția națională, urmare căreia sunt selectate companii din domenii de activitate diferite, care vor beneficia de asistență tehnică pentru integrarea principiilor de CSR în strategia lor de afaceri specifică.

Competiția se desfășoară în cadrul proiectului Întărirea capacității companiilor românești de dezvoltare a parteneriatelor sociale, co-finanțat de Fondul Social European, prin POSDRU 2007-2013, având ca parteneri Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM),  iar ca beneficiar – Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Înscrierile se fac pe website-ul proiectului www.aneir-csr.ro. Tot aici se găsesc mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate, condițiile de înscriere, în ce constă procesul de selecție, responsabilitățile și beneficiile firmelor câștigătoare.

Strategia Comisiei Europene 2011-2014 privind responsabilitatea socială corporativă (publicată în octombrie 2011) subliniază contribuția semnificativă a tuturor întreprinderilor  la crearea unei piețe competitive în Uniunea Europeană, prin integrarea preocupării față de angajați, partenerii de afaceri, consumatori, comunitate și mediu în activitățile de business.

Derulat până în martie 2013, proiectul Întărirea Capacităţii Companiilor Româneşti de Dezvoltare a Parteneriatelor Sociale are ca principal obiectiv creşterea interesului angajatorilor şi al altor actori relevanţi pentru creşterea investiţiilor în resursele umane şi creşterea responsabilităţii sociale a întreprinderilor româneşti prin promovarea şi implementarea principiilor şi instrumentelor de CSR. Activităţile prin care se atinge acest obiectiv sunt:

  • Dezvoltarea modelului pentru implementarea principiilor CSR în operaţiunile de afaceri din România;
  • Asistenţă acordată companiilor pentru implementarea principiilor CSR în operaţiunile lor cu scopul de a creşte nivelul de adaptabilitate;
  • Pregătire pentru manageri în legătură cu implementarea principiilor CSR;
  • Elaborarea de know-how românesc referitor la implementarea principiilor CSR pentru adaptabilitate.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.