Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Servicii integrate pentru persoane adulte fără adăpost din București

0

Servicii integrate pentru persoane adulte fără adăpost din București
United Way România susține proiectul cu 157.200 lei

Organizația Umanitară CONCORDIA, împreună cu United Way România, derulează începând cu luna ianuarie 2016, pe o perioadă de doi ani, proiectul „Servicii integrate pentru persoane adulte fără adăpost din București“, prin care tineri și adulți dezavatajați sunt sprijiniți să se integreze social și profesional prin servicii de specialitate. Proiectul este susținut cu o finanțare de 157.200 lei de către United Way România.

Servicii integrate_02

150 de tineri și adulți din medii dezavantajate fără un loc de muncă vor beneficia de servicii socio – profesionale integrate: servicii suport de bază (hrană, cazare, îngrijire personală, consiliere pshihologică și medicală, acte de identitate) și servicii pentru dezvoltarea abilităților de muncă și pregătire ocupațională, posibilitatea de a urma gratuit un curs de calificare profesională, consiliere și sprijin pentru identificarea unui loc de muncă și pentru prezentarea la interviurile de angajare. De la lansarea proiectului, 60 de persoane au primit consiliere și 20 de persoane au ocupat un loc de muncă, 10 persoane au fost înscrise la cursuri de calificare profesională și 8 persoane au fost sprijinite pentru obținerea actelor de identitate.
Contact Biroul de Servicii de Ocupare: Lucian BIRU | Șef Proiect | intrarea Călțuna nr. 3 – 5, Sector 4, București.

Această informație a apărut cu sprijinul United Way România (UWRo). Opiniile exprimate aparțin autorului și nu reflectă neapărat opiniile UWRo.

Despre CONCORDIA
Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și sprijină anual peste 550 de copii şi tineri în proiectele din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Mai multe informații http://www.concordia.org.ro/acasa/

Despre United Way România
United Way România este o fundaţie românească înființată în iunie 2004 şi afiliată la United Way Worldwide, SUA. United Way lucrează în cele trei arii care constituie bazele unei vieți mai bune: educaţie, integrare socio-profesională şi sănătate. Misiunea United Way România este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. Mai multe informații pe http://www.unitedway.ro/

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comments are closed.