Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Seara de Antreprenoriat Social – Concordia

0

Continua seria evenimentelor dedicate antreprenoriatului si inovarii sociale roPot il invita pe 5 decembrie, pe Bogdan Braicu, Directorul CONCORDIA la Seara de Antreprenoriat Social pentru a prezenta pe larg atat modelul de integrare socio-profesionala al tinerilor cat si modul de functionare al antreprizei lor sociale, in acest caz, o brutarie.

Sunteti asadar invitati sa participati atat pentru a cunoaste modelul Concordia dar si sa va implicati in a doua parte a serii in doua teme de discutii si anume:

– Cum poate brutaria sa se promoveze mai eficient?

– Care sunt canalele optime de distributie a produselor de brutarie?

Detalii si inscrieri pe pagina Seara de Antreprenoriat Social – Brutaria Concordia


Despre Concordia

Reintegrarea scolara si socio-profesionala a copiilor si tconcordiainerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct de pe strada reprezinta o provocare majora pentru societatea romaneasca. Fara un stil de viata ordonat si o comunitate de care sa apartina multi dintre acestia nu se reintegreaza in societate.

In acest context in 1991 parintele Georg  Sporschill a fondat Organizația Umanitara CONCORDIA avand principala misiune recuperarea și integrarea sociala, scolara si profesionala a tinerilor din medii defavorizate. S-a pus accentul pe dezvoltarea aptitudinii acestora de a-si construi un trai independent. Astfel, prin intermdeiul Scolii de meserii CONCORDIA, tinerii pot obtine diplome recunoscute atat in Romania cat si in Uniunea Europeana, pentru meseriile: brutar, tamplar, horticultor/agricultor, bucatar, chelner, lucrator social.

In martie 2011 a fost inaugurat noul atelier de brutarie din cadrul Scolii de meserii CONCORDIA. Investiția in acest atelier si in brutarie a fost de 500.000 euro și ofera tinerilor atat posibilitatea de a se pregati profesional pentru meseria de brutar cat si sansa de a fi angajati ulterior in cadrul brutariei. Recunoasterea internationala a venit prin cele doua premii obtinute la “Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Sociala 2011”.

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.