Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala unde liceeni invata cum sa implementeze proiecte sociale

0

FORCE – Fellowship for Opportunity, Responsibility and Chance for Education, invita elevii de liceu din intreaga tara sa aplice la cea de a treia editie a Scolii de Vara FORCE, ce se va desfasura in perioada 4-14 August 2011! Avem placerea sa-ti prezentam cateva ganduri despre scoala Force intr-un interviu cu Georgiana Ionita  din echipa de organizare a Scolii de Vara FORCE 2011.

Scoala unde liceeni invata cum sa implementeze proiecte sociale

Care este scopul programului FORCE?

FORCE un program national de responsabilitate sociala ce urmareste investitia sustenabila in educatia non-formala si informala a tinerilor. Timp de 10 zile, participantii sunt introdusi intr-un program intensiv ce se axeaza pe dezvoltarea lor personala si profesionala, intr-un mediu interactiv. Insa FORCE nu se opreste aici. Tinerii vor deveni membrii ai Comunitatii FORCE, unde isi vor continua parcursul ascendent de invatare prin mentorat, participare la cursuri si programe educationale, implementare de proiecte sociale la nivel local alaturi de fostii participanti, organizatori si traineri.

Cine sunt participantii la aceasta Scoala de Vara?

Participantii FORCE sunt 20 de liceeni din tara sau de peste hotare cu performante academice deosebite, motivati, talentati si implicati in activitati extra-curriculare.

3 argumente pentru a te inscrie la FORCE Summer School.

Trebuie sa aplici pentru FORCE Summer School deoarece FORCE nu este o simpla scoala de vara de 10 zile. Este mai mult decat atat:
  • Vei avea oportunitatea, in primul rand, sa cunosti oameni pasionati din diferite domenii: fie ca sunt alti liceeni din diferite colturi ale tarii, fie ca sunt organizatori, fie ca sunt traineri, oameni competenti in diferite domenii profesionale.
  • In al doilea rand, vei trece printr-un program intensiv pe parcursul caruia vei fi consiliat si indrumat, atat in ceea ce priveste dezvoltare ta personala, cat si cea profesionala. Vei putea beneficia de teste de personalitate, workshop-uri, activitati interactive, sportive, recreative si de team-builiding
  • Odata ce ti-ai insusit valorile FORCE, vei putea la randul tau sa dezvolti si  sa implementezi proiecte sociale in comunitatea din care provii sub atenta indrumare a trainerilor nostri.

Ce crezi ca are nevoie Romania in aceasta perioada din punct de vedere educational?

Din punctul meu de vedere, educatia este solutia cea mai potrivita prin care un sistem poate fi schimbat sau cel putin slefuit. Asa cum un copil inca de mic este dojenit, atentionat si, mai ales, ii sunt prezentate avantajele unei fapte bune pe care o face, acelasi lucru ar trebui sa se intample si cu oamenii dintr-o societate.

Prin informare, prin decizii aplicate corect si in timp util, prin oameni competenti, prin incurajarea tinerilor, prin analizarea si aprecierea  justa a stadiului in care ne aflam si prin dorinta de implicare activa, sunt convinsa ca putem schimba ceva, atat pe plan educational, cat si in celelalte domenii.

Cine esti?

Sunt Georgiana Ionita si fac parte din echipa de organizare a Scolii de Vara FORCE 2011. Am absolvit de curand liceul, iar in viitorul apropiat imi doresc sa urmez cursurile Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti. De asemenea, trebuie sa mentionez faptul ca sunt si o fosta participanta la Scoala de Vara, editia 2010, o experienta care s-a dovedit a fi extrem de motivanta, care a reusit sa ma schimbe si sa ma indrume catre organizarea si implicare unor proiecte sociale. Tocmai de aceea, am inceput sa colaborez cu Organizatia Youth Academy in coordonarea workshop-urilor HOLA!

Un vis al tau despre Romania?

Cred ca cel mai tare imi doresc, ca peste ani, Romania sa imi ofere motive sa raman pe meleagurile pe care am crescut. Sunt constienta totodata ca eu trebuie sa ma numar printre oamenii care sa genereze si care sa infaptuiesca acele motive. Nu pot sta cu mainile in san asteptand ca Romania sa ma convinga. Zi de zi incerc si voi incerca sa pun cate o caramida la constuirea a ceea ce imi place sa spun “Romania cea frumoasa cu oameni incantatori”.

BONUS: Un mesaj de final de interviu pentru vizitatorii RomaniaPozitiva.

Ramai la fel de optimist, draga vizitator Romania Pozitiva. Ramai vesel, implicat, dornic de schimbare, de lucruri bune si frumoase. Fii tu cel care da tonul schimbarii!
 

„ FORCE a fost pentru mine mai mult decat un proiect, a fost o experienta marcanta, pe care sunt sigur ca mi-o voi aminti mereu. Genul de experienta al carei impact nu va disparea, dupa care, privindu-te in oglinda, te gandesti “sunt eu, dar sunt altfel”. Cand spui FORCE trebuie sa te gandesti automat la 2 seturi de cuvinte: “teamwork, change, motivation, time management, public speaking, branding” și “mim, prieteni, muzică, dans, jocuri, energizare, karaoke, film, discutii”, iar combinandu-le iese o adevarata piatra filosofala a proiectelor. Ce e placut e ca aceste cuvinte de-abia incep sa descrie experienta FORCE care trebuie traita si nu discutata.”


Multumim Georgiana pentru interviu!

Interviurile RomaniaPozitiva, iunie 2011

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.