Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Scoala Studenteasca de Ecologie

1

Scoala Studenţească de Ecologie – ediţia a IV-a

Asociaţia “Tinerii Ecologi Români din Iaşi” – TERIS, organizează în perioada 3 – 9 mai a.c. cea de-a IV-a ediţie a Şcolii Studenţeşti  de Ecologie cu scopul stimulării responsabilităţii civice, a respectului faţă de natură şi dezvoltării unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător în rândul studenţilor.

În acest program vor fi selectaţi 45 de studenţi, din mediul academic ieşean, interesaţi de domeniul ecologiei, pentru a participa timp de o săptămână la o serie de activităţi cu caracter teoretic şi practic, finalizate cu o aplicaţie de trei zile în Munţii Buzăului.

Dintre activităţile cu caracter teoretic menţionăm workshop-ul ,,Protejarea naturii – o responsabilitate socială” susţinut de reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Iaşi şi si Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi şi seminariile ,,Valorificarea resurselor regenerabile”, ,,Impactul antropic asupra mediului înconjurător” sau ,,Solutii de arhitectura ecologica” susţinute de cadre didactice ale Universităţilor „Alexandru Ioan Cuza” şi „Gheorghe Asachi” şi un arhitect specializat în tehnici de arhitectură ecologică.

Tot în cadrul Şcolii Studenţeşti de Ecologie, participanţii vor avea posibilitatea să viziteze staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora, staţia de epurare şi tratare a apei dar şi compania Antibiotice. Organizatorii au ales să deruleze acest proiect întrucât educaţia reprezintă o necesitate actuală importantă fără de care nu se pot realiza schimbări comportamentale iar tinerii pot creea un curent de opinie favorabil  dezvoltării conştiinţei ecologice, menit să schimbe mentalitatea la nivel individual şi colectiv.

Şcoala Studenţească de Ecologie are în vedere informarea şi conştientizarea tinerilor privind necesitatea implicării lor în soluţionarea unor probleme de mediu. Studenţii care doresc să participe la Şcoala Studenţească de Ecologie se pot înscrie pe site-ul http://sse.teris.ro/

Activităţile programului se bucură de susţinerea Direcţiei Judeţene de Tineret Buzău, a partenerilor: Universitatea “Al. I.Cuza”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi, S.C Antibiotice SA, S.C Salubris SA, S.C Apavital SA, Consorţiului de Cercetare Regional (Moldova) de Monitorizare şi Protecţie a Mediului şi a sponsorului S.C Pimcopy SA.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.