Scoala Studenteasca de Ecologie

1

Scoala Studenţească de Ecologie – ediţia a IV-a

Asociaţia “Tinerii Ecologi Români din Iaşi” – TERIS, organizează în perioada 3 – 9 mai a.c. cea de-a IV-a ediţie a Şcolii Studenţeşti  de Ecologie cu scopul stimulării responsabilităţii civice, a respectului faţă de natură şi dezvoltării unei atitudini responsabile faţă de mediul înconjurător în rândul studenţilor.

În acest program vor fi selectaţi 45 de studenţi, din mediul academic ieşean, interesaţi de domeniul ecologiei, pentru a participa timp de o săptămână la o serie de activităţi cu caracter teoretic şi practic, finalizate cu o aplicaţie de trei zile în Munţii Buzăului.

Dintre activităţile cu caracter teoretic menţionăm workshop-ul ,,Protejarea naturii – o responsabilitate socială” susţinut de reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Iaşi şi si Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi şi seminariile ,,Valorificarea resurselor regenerabile”, ,,Impactul antropic asupra mediului înconjurător” sau ,,Solutii de arhitectura ecologica” susţinute de cadre didactice ale Universităţilor „Alexandru Ioan Cuza” şi „Gheorghe Asachi” şi un arhitect specializat în tehnici de arhitectură ecologică.

Tot în cadrul Şcolii Studenţeşti de Ecologie, participanţii vor avea posibilitatea să viziteze staţia de sortare a deşeurilor de la Ţuţora, staţia de epurare şi tratare a apei dar şi compania Antibiotice. Organizatorii au ales să deruleze acest proiect întrucât educaţia reprezintă o necesitate actuală importantă fără de care nu se pot realiza schimbări comportamentale iar tinerii pot creea un curent de opinie favorabil  dezvoltării conştiinţei ecologice, menit să schimbe mentalitatea la nivel individual şi colectiv.

Şcoala Studenţească de Ecologie are în vedere informarea şi conştientizarea tinerilor privind necesitatea implicării lor în soluţionarea unor probleme de mediu. Studenţii care doresc să participe la Şcoala Studenţească de Ecologie se pot înscrie pe site-ul http://sse.teris.ro/

Activităţile programului se bucură de susţinerea Direcţiei Judeţene de Tineret Buzău, a partenerilor: Universitatea “Al. I.Cuza”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Iaşi, S.C Antibiotice SA, S.C Salubris SA, S.C Apavital SA, Consorţiului de Cercetare Regional (Moldova) de Monitorizare şi Protecţie a Mediului şi a sponsorului S.C Pimcopy SA.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.