Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Săptămâna aceasta clocim in incubator107 ateliere unul și unul

0

Începem în forță cu 3 ateliere ținute în limba engleză de către Arthur, un brazilian în vârstă de 22 de ani. S-a născut în Belo Horizonte, unul dintre cele mai mari orașe din Brazilia, dar a locuit pentru 12 ani și în capitală, Brasilia. Este o persoană optimistă și entuziastă și este dornic să cunoască oameni și culturi noi.

Atelierele despre cultura braziliană fac parte dintr-un proiect, intitulat Culture Shop, dedicat educării prin intermediul culturii, care caută să ofere tinerilor din diferite țări o experiență culturală deplină.

AIESEC ne dă oportunitatea de a le cunoaște cultura acestora prin intermediul gastronomiei, muzicii, tradițiilor, dansului, aspectelor economice și așa mai departe.

Luni, 28 noiembrie, de la 19:00 la 21:00, ne jucăm la Games in Brazil. Va fi un atelier în care vom experimenta două dintre jocurile celebre din Brazilia: “Rouba-bandeira” și “Queimada”. Amândouă sunt jucate în echipă, una împotriva celeilalte. Ideea este să te distrezi cât mai tare!

Marți, 29 noiembrie, de la 19:00 la 21:00, ne îndulcim cu un atelier despre deserturi din Brazilia. Vom învăța de la Arthur cum să preparăm Brigadeiro, o prăjitură braziliană delicioasă, cu lapte și cu ciocolată. Yuummmm!!

Miercuri, 30 noiembrie, pășim în lumea carnavalului (Carnaval in Brazil) începând cu ora 19:00 și până la ora 21:00. Brazilia este cunoscută mai ales pentru carnavalul din Rio de Janeiro, însă, există și un altul care se organizează în orașele mai mici și care se numește Street Carnaval (Carnavalul Străzii). Oamenii se îmbracă în costume sau doar poartă măști pe care și le confecționează singuri și se plimbă prin tot orașul, dansează, beau și se distrează. La acest atelier toată lumea va învăța să își facă propriile măști inspirate din carnavalul brazilian.

Vineri, 2 decembrie, de la 19:00 la 21:00, meșterița Ics ne îndeamnă să ne luăm inima-n dinți și condeiul în mînă și să venim la atelierul de Scriere Creativă.

Ce înseamnă mai exact? O joacă. Un experiment. Un antrenament. Un calambur. Un exercițiu de întins mâinile în aer, inspirat aer adânc în piept, pus creionul pe hârtie și simțurile în funcțiune. Învățăm să ne împrietenim cu cuvintele, ca o joacă și ca un ritual, spre deconectare și spre participare.

Vino cu interes și curiozitate, cu foi albe care te trag de mânecă să le umpli, cu un instrument rudimentar (pix, creion, pană de vulpe) pentru mâzgăleală și dat ghes la lumi !!

Hai cu noi07!!


Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.