S-a lansat Revista de Economie Socială!

0

Modelul Economiei Sociale în România lansează Revista de Economie Socială

În cadrul proiectului POSDRU/69/6.1/S/33490 Modelul Economiei Sociale în România, Asociația Alternative Sociale, în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Academia de Studii Economice din București, a lansat de curând primul număr al Revistei de Economie Socială.

Revista de Economie Socială încurajează abordări inovatoare, inter şi transdisciplinare, pentru dezvoltarea economiei sociale, reunind perspective teoretice din mediul academic şi de cercetare cu perspectivele practice ale organizațiilor profit și non-profit din România, dar și din străinătate, ale experţilor din întreprinderile sociale şi din administraţie.

Revista de Economie Socială se doreşte a fi un cadru de promovare, reflecţie şi dezbatere a temelor de interes pentru domeniul economiei sociale. Astfel, revista își propune să crească nivelul de informare și înțelegere a acestui domeniu prin oferirea unei game variate de informații, sub formă de articole, interviuri, studii de caz, recenzii de carte, pentru toți acei interesați de acest domeniu. Pentru persoanele implicate în economia socială, reiterăm invitația de a împărtăși din experiența lor, scriind articole, descriind experiențe și bune practici, care să vină în sprijinul persoanelor care vor să pună bazele unei forme de economie socială sau să dezvolte una deja existentă”, a declarat dna. conf.univ.dr. Daniela-Tatiana Şoitu, Redactor Șef, Revista de Economie Socială.      

Primele 12 numere ale revistei, tipărite în câte 500 de exemplare, vor fi distribuite gratuit profesioniștilor implicați în domeniul economiei sociale din România şi străinătate. Revista va fi distribuită şi pe bază de schimb internațional în biblioteci universitare din întreaga lume. Varianta electronică a revistei este accesibilă gratuit pe site-ul Asociaţiei Alternative Sociale.

Din Consiliul științific și editorial al Revistei fac parte: Michael Cernea, Universitatea George Washington, SUA; Nicu Gavriluţă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România; Cătălin Ghinăraru, INCSMPS, Bucureşti, România; Moshe Idel, Universitatea Ebraică din Jerusalem, Israel; Silviu Neguţ, Academia de Studii Economice, Bucureşti, România; Mariana Ioviţu, Academia de Studii Economice, Bucureşti, România; Vasile Işan, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România; Pobeda Loukanova, Institutul de Cercetări Economice, Veliko Turnovo University, Bulgaria; Antonio Maturo, Universitatea `Gabriele D`Anuzio` Chieti-Pascara, Italia; Mircea Mocanu, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, România; Mona Maria Pivniceru, Consiliul Superior al Magistraturii şi Curtea Supremă de Justiţie, România; Marius Cristian Neacşu, Academia de Studii Economice, Bucureşti, România; Nadji Rahmania, Universitatea Lille l, Franţa; Conţiu Tiberiu Cristi Şoitu, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, România.

Printre temele abordate în revistă se numără: istoria şi originile economiei sociale; solidaritatea socială şi antreprenoriatul; democraţia participativă/ active citizenship; justiţia socială; incluziunea socială; liberalismul şi solidaritatea creştină; binele individual – binele social; responsabilitatea individuală – responsabilitatea socială; autonomia individuală – socială; conflicte şi cooperare societală; forme de economie socială şi practici; familia – ca unitate a structurii sociale; mişcarea cooperatistă europeană contemporană (dezvoltarea durabilă; lupta împotriva sărăciei; coeziunea socială; ocuparea deplină); experiențe locale, regionale şi naţionale în domenii ale economiei sociale;  experienţe şi practici de formare în domenii ale economiei sociale etc.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Asociația Alternative Sociale, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Academia de Studii Economice din București,  implementează proiectul Modelul Economiei Sociale în România din martie 2011. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2010 – Axa Prioritară 6: Promovarea Incluziunii sociale și este parte a Programului de țară pentru România 2010-2012 al PNUD. Proiectul sprijină grupurile dezavantajate și, în mod special, persoane de etnie Romă, persoane cu dizabilități, tineri postinstituționalizați și persoane beneficiare de venit minim garantat/ de inserție să devină independente pe o piață a muncii flexibilă.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.