Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

S-a finanţat primul proiect pe PotSiEu, Iurta Călătoare cu 117%. Felicitări Incubator107!

0

potsieu

Iurta calatoare a ajuns in Vama prin PotSiEu.ro

La mai putin de o luna de la lansarea platformei, Iurta Calatoare, proiectul cu primul termen de finalizare, a primit o finantare de 117%.

 

Echipa de la Incubator107 a reusit sa-si instaleze Iurta pe dealul Pescariei din Vama Veche si sa-si desfasoare atelierele alternative intr-un spatiu unic. Prin campania de crowdfunding de pe PotSiEu, oameni creativi si dornici sa-si impartaseasca talentele acum pot oferi o sumedenie de activitati artistice, indeletniciri si jocuri celor care ajung in aceasta vara in Vama.

Ce a determinat succesul campaniei? In primul rand, proiectul in sine. Un cort vesel cu surprize pentru toate varstele si curiozitatile, un refugiu de liniste si inspiratie in varf de sezon estival, o scena intima pentru cei care cauta deosebitul.  S-a oferit ceva de care era nevoie.

Determinanta a fost insa si campania. Un video simplu si convingator, care a aratat exact ce va deveni posibil prin sustinerea proiectului si pe ce se vor duce banii. O schema de recompense bine gandita, care a motivat sustinerea cu o valoare care sa asigure si un premiu. O descriere captivanta, cu poveste, a misiunii Iurtei calatoare intr-o Vama devenita haotica, care risca sa-si piarda esenta.

Pe scurt, un proiect frumos si necesar si o campanie eficienta.

Ce urmeaza? Succesul altor proiecte care vor sa contribuie cu bucata lor de bine. Fie ca e vorba de mancare sanatoasa, initiativa Bond’n’Bake a asociatiei Hipocampus, teatru contemporan, proiectul cultural “De ce taci?” al Uninvented Theatre sau un eco-pavilion, Pavilionul din Intrarea Violoncelui prezentat de Reciclare Creativa, pe PotSiEu poti sa sustii schimbarea in bine intru-un mod simplu si eficient. Vei contribui si tu la urmatoarea veste buna?

incubatorii21c73b

————————————–

Cum functioneaza?

Catalina Azamfirei si Ioana Oprisan formeaza echipa din spatele proiectului PotSiEu.ro si reprezinta Asociatia pentru Proiecte Sociale Sustenabile, initiatoarea platformei. Principiul de functionare al PotSiEu este acela de multifinantare sau crowdfunding. Diferentiatorul esential fata de alte platforme de crowdfunding este acela ca PotSiEu este adresata proiectelor de antreprenoriat sustenabile, cu o componenta durabila, de ajutor social.

Proiectele care se inscriu pe www.potsieu.ro au la dispozitie un instrument de promovare pe care, daca il folosesc intens, pot mobiliza comunitatea sa ii sprijine. Ei au ocazia sa isi valideze ideea, sa primeasca sugestii din partea clientilor/sustinatorilor, sa o adapteze daca e posibil, sa o promoveze creand deja o baza de clienti, si toate astea cu investitii minime, pornind de la cel mai simplu produs sau serviciu pe care doresc sa il dezvolte prin afacerea lor.

Cand se inscriu in platforma, proiectele se prezinta folosind resursele puse la dispozitie si au o perioada de expunere, timp in care se promoveaza angrenandu-si toate comunitatile (online si offlline). Suma stransa se vireaza catre proiect, dar numai in conditiile in care atinge bugetul initial.PotSiEu.ro este organizata pe principiul “totul sau nimic”. Daca nu se strange in totalitate suma, banii se vor intoarce la finantatori. In acest fel, tanarul antreprenor isi va testa si valida ideea de business, oferind sustinatorilor sai posibilitatea de a achizitiona produsele/serviciile la un pret de pre-comanda.

Cei care doresc sa sustina un proiect sau altul, intra pe platforma, isi aleg proiectul preferat si forma de recompensa pentru suma investita. Se pot loga folosind conturile sociale iar plata se face, deocamdata, prin sistemul international de plati PayPal urmand ca incepand de joi, 18 iulie, sa intre in functiune sistemul de plata online.

Mai multe detalii la www.potsieu.ro. Pentru mai multe informatii, va rugam contactati -ne la echipa@potsieu.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.