Rowmania Fest la a treia ediție în Tulcea

0

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a prezentat la Tulcea programul celei de a treia ediții a Festivalului Rowmania Fest, care marchează deja, în mod tradițional, cu sport, muzică și film, începutul toamnei la Tulcea. Între 30 august și 1 septembrie, multiplul campion Ivan Patzaichin și echipa lui îi invită pe toți cei care se află la gurile Deltei în acel weekend să se întreacă la vâslit, alergat, înot și mers pe bicicletă. Competițiile de canotcă sunt completate, în premieră pentru Municipiul Tulcea, cu triatlonul Delta Rowmania, etapă în circuitul național de triatlon.

 rowmania 2012

«Nu cred că o să mă vedeți pe bicicletă anul ăsta, dar sunt încântat că am reușit să aducem ceva nou la festival, triatlonul. E întotdeauna mai plăcut să te păstrezi în formă făcând mișcare în aer liber, iar participarea într-o competiție e « sarea și piperul », e ceea ce te face să te bucuri cu adevărat de natură, de timpul petrecut cu prietenii, de corpul tău. Sper să-i convingem pe cât mai mulți să combine cele trei probe de la triatlon cu o tură de vâslit cu canotca pe lacul Ciuperca » a declarat Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului și amișcării Rowmania.  

Echipa de organizare a Festivalului a prezentat presei și partenerilor programul festivalului Rowmania Fest 2013 – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle, completat cu prima ediție a Delta Rowmania Triathlon, (trei probe : alergare, bicicletă, înot) organizat împreună cu Federația Română de Triatlon ca etapă în circuitul național de triatlon. Festivalul devine, astfel, un pol al petrecerii timpului în aer liber, prin spectacol și sport. Programul este completat cu un târg al ONG-urilor, prezentări de proiecte de ecoturism și dezbateri despre șansele de dezvoltare durabilă ale Deltei și Tulcei. Nu va lipsi nici competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei.

Noutatea absolută este, bineînțeles, aducerea la Tulcea a unei etape din circuitul național de triatlon, ale cărui etape de bicicletă și alergare se vor desfășura în centrul orașului, iar proba de înot în lacul Ciuperca. Triatlonul va avea loc duminică, 1 septembrie.

Sâmbătă 31 august va avea loc pe lacul Ciuperca etapa națională, finală, a competiției de canotca 10+1 Descoperă Rowmania, o competiție de amatori, desfășurată în mai multe orașe ale țării. Competiția debutează odată cu Ziua Dunării, 29 iunie, la Călărași, urmând ca și alte orașe să se înscrie în concurs prin derularea de competiții locale în timpul lunilor iulie și august, pentru a își desemna campionii ce se vor întrece în finala de la Tulcea.

La fel ca la edițiile precedente, în timpul festivalului vor fi organizate competiții nautice, plimbări de exercițiu cu canotca, dar și dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism și turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimente culinare Slow Fish, concerte şi proiecţii de filme.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

www.rowmania.ro, www.patzaikin.com, www.turismlent.ro

Facebook:

https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin

https://www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon

https://www.facebook.com/PATZAIKIN

https://www.facebook.com/RowmaniaCrisan

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează