Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roșul sau verdele pe cale să apară

0

articol scris de Ioana Oncioiu, invitată la rubrica Dreptul la Cuvant, octombrie 2013

serie de povești inspirate din experiența Conferinței despre Fericire

“Sâmbătă seara in jurul orei 10 mă întorceam spre casa, ieşisem de la metrou Tineretului şi mă îndreptam spre bulevardul cu acelaşi nume. Când un individ……”

Aşa a început declaraţia mea de la Poliţie, din noaptea de sâmbătă spre duminică, din acest weekend.

Şi da, e adevărat! Un tip a vrut să îmi smulgă geanta şi pentru că, în general, nu mă las prea uşor, am opus rezistenţă, iar în acelaşi timp am ţipat cât m-au ţinut plămânii. N-am cedat nici când individul m-a împins şi m-a muşcat, iar ţipetele mi-au fost auzite şi cineva mi-a sărit în ajutor.

Acest articol nu este scris ca să mă compătimesc şi să spun în ce ţară îngrozitoare trăiesc, ce vremuri nesigure sunt, ce politişti comunitari nepăsători, ci din contră să scot în evidenţă lucrurile bune.

Aşa îmi place să cred că nu văd decat roşul la semafor, ci şi verdele ce urmează să apară.  Să nu aud cârcoteli de genul : ”Aaa, de asta ai luat amendă de pieton că ai trecut pe roşu !”Asta e o altă poveste pe care mi-o asum în totalitate :-.)

Dar sigur mă veti întreba ”ce e bun în toată povestea asta? “

Pentru că de foarte multe ori aud ”dacă te agresează cineva pe stradă, nu sare nimeni!” Aflati că nu e chiar aşa! Un băiat, de pe partea opusă incidentului, a alergat spre noi şi l-a luat la şuturi pe hoţ. Nu era, nici pe departe, cel mai solid om, dar era OM mai întâi de toate.

Pentru că salvarea a venit în aproximativ 5 minute de la momentul apelului.

Pentru că Politia a venit la scurt timp si nu doar o maşină, ci 3.

Pentru că şi-au luat rolul în serios şi chiar dacă hoţul nu reuşise să îmi fure geanta, ei nu au încetat să asculte descrierile noastre, ca apoi sa meargă în cautarea lui.

Pentru că în mai puţin de 2 ore l-au prins.

Pentru aceste lucruri bune a prins contur şi articolul acesta, deşi aş fi vrut să nu afle aşa propria-mi mamă, prea protectoare câteodată şi în acelaşi timp prea ancorată la realitate.

Cred că e nevoie să dăm şi exemple pozitive, de AŞA DA, de oameni care nu doar cârcotesc, ci încearcă să şi rezolve problemele apărute.

sursa foto este: http://www.sodahead.com

red-green-vortex

Mulțumim Ioana. 

Dreptul la Cuvânt, octombrie 2013

Ioana cv

Inițiativă de scris inspirată de experiența Conferinței despre Fericire

Acest articol este inspirat din realitate și a fost publicat pe blogul  ioanaoncioiu.wordpress.comIoana Oncioiu este antreprenor, specialist în marketing online. Iubitoare de artă si tot ce se întruchipează sub forma ei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.