Roșul sau verdele pe cale să apară

0

articol scris de Ioana Oncioiu, invitată la rubrica Dreptul la Cuvant, octombrie 2013

serie de povești inspirate din experiența Conferinței despre Fericire

“Sâmbătă seara in jurul orei 10 mă întorceam spre casa, ieşisem de la metrou Tineretului şi mă îndreptam spre bulevardul cu acelaşi nume. Când un individ……”

Aşa a început declaraţia mea de la Poliţie, din noaptea de sâmbătă spre duminică, din acest weekend.

Şi da, e adevărat! Un tip a vrut să îmi smulgă geanta şi pentru că, în general, nu mă las prea uşor, am opus rezistenţă, iar în acelaşi timp am ţipat cât m-au ţinut plămânii. N-am cedat nici când individul m-a împins şi m-a muşcat, iar ţipetele mi-au fost auzite şi cineva mi-a sărit în ajutor.

Acest articol nu este scris ca să mă compătimesc şi să spun în ce ţară îngrozitoare trăiesc, ce vremuri nesigure sunt, ce politişti comunitari nepăsători, ci din contră să scot în evidenţă lucrurile bune.

Aşa îmi place să cred că nu văd decat roşul la semafor, ci şi verdele ce urmează să apară.  Să nu aud cârcoteli de genul : ”Aaa, de asta ai luat amendă de pieton că ai trecut pe roşu !”Asta e o altă poveste pe care mi-o asum în totalitate :-.)

Dar sigur mă veti întreba ”ce e bun în toată povestea asta? “

Pentru că de foarte multe ori aud ”dacă te agresează cineva pe stradă, nu sare nimeni!” Aflati că nu e chiar aşa! Un băiat, de pe partea opusă incidentului, a alergat spre noi şi l-a luat la şuturi pe hoţ. Nu era, nici pe departe, cel mai solid om, dar era OM mai întâi de toate.

Pentru că salvarea a venit în aproximativ 5 minute de la momentul apelului.

Pentru că Politia a venit la scurt timp si nu doar o maşină, ci 3.

Pentru că şi-au luat rolul în serios şi chiar dacă hoţul nu reuşise să îmi fure geanta, ei nu au încetat să asculte descrierile noastre, ca apoi sa meargă în cautarea lui.

Pentru că în mai puţin de 2 ore l-au prins.

Pentru aceste lucruri bune a prins contur şi articolul acesta, deşi aş fi vrut să nu afle aşa propria-mi mamă, prea protectoare câteodată şi în acelaşi timp prea ancorată la realitate.

Cred că e nevoie să dăm şi exemple pozitive, de AŞA DA, de oameni care nu doar cârcotesc, ci încearcă să şi rezolve problemele apărute.

sursa foto este: http://www.sodahead.com

red-green-vortex

Mulțumim Ioana. 

Dreptul la Cuvânt, octombrie 2013

Ioana cv

Inițiativă de scris inspirată de experiența Conferinței despre Fericire

Acest articol este inspirat din realitate și a fost publicat pe blogul  ioanaoncioiu.wordpress.comIoana Oncioiu este antreprenor, specialist în marketing online. Iubitoare de artă si tot ce se întruchipează sub forma ei.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează