In primele luni din 2013 ne-am dat intalnire cu soarele si cu prietena sa, anotimpul calduros, vara, in proiectul Always Summer. Iubim vara, marea, plajele, vegetatia exotica si oamenii frumosi. Nu ne putem desparti de anotimpurile calduroase si atunci cand vine iarna in Romania plecam in cautarea caldurii in lume. Iarna aceasta ne-am dat intalnire in Italia, Malta, China, Vietnam, Laos, Cambodgia, Thailanda, Malayesia si Singapore
Se numeste Tudor Maxim si scrie pe www.tudormaxim.ro de peste 5 ani despre calatorii, antreprenoriat si despre cum se pot imbina acestea.
FILM pentru Discovery Channel si articole educationale despre planificarea calatoriei
Pentru proiectul Always Summer Tudor si Anda vor crea cate un scurt filmulet pe saptamana pentru Discovery Channel si pentru pagina acestora de facebook . Postarile de pe blog vor fi preluate de 2 ori pe saptamana de cel mai mare cotidian de business online, www.wall-street.ro, intr-o rubrica speciala, scrie Tudor.
Mai mult, articolele au si rol educativ pentru acest tip de aventura turistica. Saptamanal Tudor va posta detaliat bugetul de cheltuieli pentru a ajuta pe cei interesati sa isi faca o idee cat mai buna legata de costurile unei astfel de calatorii. Pe pagina de facebook, Always Summer vor interactiona si vor posta fotografii.
Am cautat in permanenta prin ce am facut sa inspir in special tinerii sa fie independenti, sa calatoreasca cat mai mult, aratand prin calatoriile mele ca poti descoperi si explora lumi noi cu un buget de multe ori mai mic decat ai cheltui in Bucuresti daca ai ramane acasa, spune Tudor Maxim.
Orice calatorie incepe cu pregatiri, mai ales in cazul unei calatorii lungi, de aproape 3 luni, sunt multe lucruri de lasat in ordine, de planificat si de organizat.
Abordez orice calatorie foarte deschis si nu imi fac planuri pe zile sau la minut asa cum as avea intr-o excursie organizata de o agentie de turism. Imi fac niste planuri generale, dupa care ma las purtat de valurile calatoriei si ale experientelor din timpul acesteia.
Provocarea cea mai mare: sa luam cat mai putine lucruri cu noi, cat mai usoare si cu o utilitate maxima.
Pentru a-i putea face fata, am creionat in tabelul regasit aici, principalele lucuriri pe care le-am ales sa ne insoteasca precum si etapele premergatoare calatoriei.
Manifest pentru călătorii
Fiecare moment, fiecare pas, fiecare privire, fiecare firicel de iarbă și fiecare om întâlnit mă fac să fiu mai plin, mă fac să mai urc o treaptă. Brâncuși spunea că pentru a vedea cât mai departe trebuie să urci cât mai sus. Călătoriile în lume și prin lume sunt treptele pe care le urc spre acoperișul lumii.
E un sentiment complex și greu de descris atunci când lumea și Pământul ți se dezvăluie tot mai mult. Știi că totul e un infinit de necuprins, dar în același timp simți că faci parte din el și că îi împărtășești poveștile, murmurul, speranțele, tremurul și bucuriile sale.
You are still young, free. Do yourself a favor before it`s too late, without thinking too much about it first, pack a pillow and a blanket and see as much of the world as you can. You will not regret it. One day it will be too late.
E o îmbrățișare caldă, proaspătă și încărcată de bunătate. Dacă nu știi cum să fii pregătit pentru asta nu îți face griji. Totul va veni de la sine. Trebuie doar să fii foarte deschis, să exersezi mult și să experimentezi cât mai multe. Probabil îți trebuie și puțin curaj să ieși din zonă ta de confort. Este o zonă foarte limitată pe care singuri ne-o desenăm în jurul nostru atât cât ne permite lungimea mâinii și grosimea cretei.
Înseamnă și renunțare, renunțare la judecată și la prejudecată. Înseamnă să renunțăm și la frică și la anxietate, calități utile în special în supraviețuire în trecutul omenirii, dar mai puțin necesare acum.Înseamnă și să îți placă să inspiri adânc.
Citeste manifestul complet aici: www.tudormaxim.ro/manifest-pentru-calatorii
Despre cei doi calatori
Tudor are 30 de ani, a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a fondat acum mai bine de 8 ani de zile Elevate, agentie de publicitate indoor, iar in 2006 o pensiune in Bucovina, dor de Bucovina.
In 2008 a lansat cateva site-uri cu specific auto si imobiliare, in 2009 a contribuit la crearea unei agentii de marketing online, Good Afternoon, iar in 2012 a deschis in Bucuresti un youth hostel, Peaches. Din 2005 este foarte apropiat de organizatiile non-guvernamentale facand voluntariat si dezvoltand proiecte pentru ELSA (European Law Students` Association) si pentru JCI (Junior Chamber International)
Iubeste lumea calatoriilor si a calatorilor, a fost crescut in primele luni intr-o valiza si de atunci nu s-a oprit din cautarea de noi lumi, de noi oameni si de noi locuri. A vizitat peste 250 de orase in afara Romaniei din 33 de tari. Cu acesta noua calatorie va fi vizitat 40 de tari la 30 de ani. Spera sa poata ajunge in minim 150 de tari in urmatorii ani.
Anda are 29 de ani, a absolvit Facultatea de Arhitectura in Iasi si este pasionata de design interior, de proiecte neconventionale si de meseria de arhitect.
Dorinta de a explora noi tari au facut-o sa mearga 2 ani la rand in timpul facultatii in America cu programul Work&Travel, experienta care a ajutat-o sa inteleaga societatea americana si modul acestora de a trai visul american. A calatorit in aproape 100 de orase din 12 tari pana acum si pentru aceasta calatorie a renuntat la tocuri, la poseta si la troller.
3 comentarii
Pingback: Shanghai, pauza de vara si prima intalnire cu Asia | Romania Pozitiva
Pingback: Orasul unde toata lumea claxoneaza si nimeni nu se enerveaza | Romania Pozitiva
Pingback: Iti poti imagina sa calatoresti o luna prin Asia cu 500 de euro? | Romania Pozitiva