Românii din străinătate au primul lor magazin online: www.pravaliadeacasa.ro

2

Mulberry Development, companie dezvoltată de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor, a lansat www.pravaliadeacasa.ro, primul său business online, intrând astfel pe piaţa de comerţ electronic, evaluată la aproximativ 350 milioane de euro în acest an. Cu peste 3.000 de produse autentic româneşti vizate, plecând de la o experienţă personală şi bazându-se pe dorul de casă a celor peste 4,4 milioane de români stabiliţi în afara ţării, proprietarii magazinului online cred că pot deveni în câţiva ani cel mai mare exportator român către consumatori finali.


“Pravaliadeacasa.ro nu este un magazin care vinde ceva, ci unul care, în primul rând, se adresează cuiva. Am plecat de la o experienţă trăită şi am ţinut cont de cei peste 4 milioane de români din afara ţării. Aşa am ajuns deja la 500 de articole care concentrează tot ce e românesc, bine ales: de la zacusca de casă şi dulceaţa de nuci verzi de negăsit în Australia, la ‚Nu te supăra frate’, jocul copilăriei multora dintre noi, pe care nu ai cum să-l găseşti în Franţa, trecând printr-o paletă largă de produse culturale: cărţi, muzică, filme istorice, dar şi filme ale noului val. Pe rafturile magazinului pravaliadeacasa.ro, se găsesc branduri româneşti, dar şi produse locale meşteşugite de mici producători şi artişti populari. În cateva luni, estimăm că vom ajunge la peste 3.000 de astfel de produse româneşti cu care să ne fălim în lume. Bunătăţile noastre au un potenţial suficient de ridicat, încât să credem că putem deveni, într-un timp nu foarte lung, unul din cei mai mari exportatori români către consumatori finali”, explică Ovidiu Şandor, iniţiatorul proiectului.

“În perioada pe care am petrecut-o în Suedia, nu-mi era uşor să găsesc produse autentice, fie că doream să mă mândresc cu tot ce e românesc şi de calitate în grupul meu de prieteni, fie că, brusc, mă lua dorul de acasă. Că au ales să-şi ducă viaţa în altă ţară, studiază sau lucrează temporar în străinătate, românii rămân ataşaţi de universul lor, de acasă. Cei mai norocoşi au chiar la ei în oraş un magazin cu specific românesc, însă axat în general doar pe alimente. Comunităţilor mai mici sau din ţări îndepartate le rămâne dorul. De aici nevoia unui magazin online cu produse româneşti, atent alese, hrană pentru trup şi suflet, care să poată fi uşor accesat de oriunde”, continuă omul de afaceri timişorean.

Pravaliadeacasa.ro este primul magazin online care se adresează diasporei româneşti. În 8 ţări, Italia, Spania, Germania, SUA, Canada, Franţa, Anglia şi Israel, sunt stabiliţi peste 4,4 milioane de români, conform Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Românilor din diasporă li se adaugă consumatorii din ţară sensibili la autenticul românesc, dar şi străinii care cunosc România şi sunt ataşaţi de ea.

Dezvoltatorii site-ului destinat românilor de departe estimează vânzări de 100.000 de euro în primul an. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 7.000 de euro pentru realizarea site-ului şi asigurarea logisticii necesare, urmând ca în următoarele şase luni, eforturile să se concentreze pe extinderea ofertei de produse, reducerea costurilor de transport la un nivel cât mai mic şi susţinerea proiectului prin acţiuni de marketing.

În primele 5 zile, magazinul online a înregistrat peste 3.000 de vizite, cele mai căutate fiind produsele pentru sărbători, de gastronomie şi artă populară. În topul celor mai îndrăgite articole din magazin, conform voturilor vizitatorilor, se regăsesc atât produse apărute în ultimii ani, crema Elmiplant şi vinul Purpura Valahică, dar şi dintre cele nostalgice, precum Eugenia, covrigii de Buzău sau filmul Veronica.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

  1. avatar
    Violetta Stanga on

    Buna.cum pot cumpara online produse leider dumneavoastra, si ce Methode der plata. Multumesc !

  2. avatar
    Echipa RomaniaPozitiva on

    Buna ziua. Multumim pentru mesaj. Din ce stim noi, site-ul pravaliaddeacasa.ro nu mai este functional. 🙁

Comentează