Românii din străinătate au primul lor magazin online: www.pravaliadeacasa.ro

3

Mulberry Development, companie dezvoltată de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor, a lansat www.pravaliadeacasa.ro, primul său business online, intrând astfel pe piaţa de comerţ electronic, evaluată la aproximativ 350 milioane de euro în acest an. Cu peste 3.000 de produse autentic româneşti vizate, plecând de la o experienţă personală şi bazându-se pe dorul de casă a celor peste 4,4 milioane de români stabiliţi în afara ţării, proprietarii magazinului online cred că pot deveni în câţiva ani cel mai mare exportator român către consumatori finali.


“Pravaliadeacasa.ro nu este un magazin care vinde ceva, ci unul care, în primul rând, se adresează cuiva. Am plecat de la o experienţă trăită şi am ţinut cont de cei peste 4 milioane de români din afara ţării. Aşa am ajuns deja la 500 de articole care concentrează tot ce e românesc, bine ales: de la zacusca de casă şi dulceaţa de nuci verzi de negăsit în Australia, la ‚Nu te supăra frate’, jocul copilăriei multora dintre noi, pe care nu ai cum să-l găseşti în Franţa, trecând printr-o paletă largă de produse culturale: cărţi, muzică, filme istorice, dar şi filme ale noului val. Pe rafturile magazinului pravaliadeacasa.ro, se găsesc branduri româneşti, dar şi produse locale meşteşugite de mici producători şi artişti populari. În cateva luni, estimăm că vom ajunge la peste 3.000 de astfel de produse româneşti cu care să ne fălim în lume. Bunătăţile noastre au un potenţial suficient de ridicat, încât să credem că putem deveni, într-un timp nu foarte lung, unul din cei mai mari exportatori români către consumatori finali”, explică Ovidiu Şandor, iniţiatorul proiectului.

“În perioada pe care am petrecut-o în Suedia, nu-mi era uşor să găsesc produse autentice, fie că doream să mă mândresc cu tot ce e românesc şi de calitate în grupul meu de prieteni, fie că, brusc, mă lua dorul de acasă. Că au ales să-şi ducă viaţa în altă ţară, studiază sau lucrează temporar în străinătate, românii rămân ataşaţi de universul lor, de acasă. Cei mai norocoşi au chiar la ei în oraş un magazin cu specific românesc, însă axat în general doar pe alimente. Comunităţilor mai mici sau din ţări îndepartate le rămâne dorul. De aici nevoia unui magazin online cu produse româneşti, atent alese, hrană pentru trup şi suflet, care să poată fi uşor accesat de oriunde”, continuă omul de afaceri timişorean.

Pravaliadeacasa.ro este primul magazin online care se adresează diasporei româneşti. În 8 ţări, Italia, Spania, Germania, SUA, Canada, Franţa, Anglia şi Israel, sunt stabiliţi peste 4,4 milioane de români, conform Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Românilor din diasporă li se adaugă consumatorii din ţară sensibili la autenticul românesc, dar şi străinii care cunosc România şi sunt ataşaţi de ea.

Dezvoltatorii site-ului destinat românilor de departe estimează vânzări de 100.000 de euro în primul an. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 7.000 de euro pentru realizarea site-ului şi asigurarea logisticii necesare, urmând ca în următoarele şase luni, eforturile să se concentreze pe extinderea ofertei de produse, reducerea costurilor de transport la un nivel cât mai mic şi susţinerea proiectului prin acţiuni de marketing.

În primele 5 zile, magazinul online a înregistrat peste 3.000 de vizite, cele mai căutate fiind produsele pentru sărbători, de gastronomie şi artă populară. În topul celor mai îndrăgite articole din magazin, conform voturilor vizitatorilor, se regăsesc atât produse apărute în ultimii ani, crema Elmiplant şi vinul Purpura Valahică, dar şi dintre cele nostalgice, precum Eugenia, covrigii de Buzău sau filmul Veronica.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar
    Violetta Stanga on

    Buna.cum pot cumpara online produse leider dumneavoastra, si ce Methode der plata. Multumesc !

  2. avatar
    Echipa RomaniaPozitiva on

    Buna ziua. Multumim pentru mesaj. Din ce stim noi, site-ul pravaliaddeacasa.ro nu mai este functional. 🙁

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.