Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania, paradisul schiorilor? (articol din Le Petit Journal)

0

munte1Romania are potential sa devina paradisul schiorilor! Remarca apartine jurnalistilor de la Le Petit Journal. Francezii observa ca pe plaiurile mioritice sunt tot mai multe proiecte de statiuni, iar potentialul Romaniei pentru sporturile de iarna a intrat in atentia autoritatilor si a investitorilor! Feedback-ul pozitiv vine si in contextul in care in tara exista declaratii oficiale pentru parteneriate in acest sens.

„Recent a fost inaugurata o noua statiune de schi. Are sapte piste, doua teleschiuri si un domeniu schiabil de aproximativ sapte kilometri. Este vorba despre domeniul Sureanu, iar acesta este doar inceputul. La putin timp dupa deschiderea pistelor, dezvoltatorii vorbesc despre o extindere – pentru a ajunge la lungimea de 12 kilometri – si dau asigurari ca locurile de cazare vor fi imbunatatite, de la locuri de parcare si pana la infrastructura hoteliera” potrivit hotnews citand ziarul francez.

Iata si varianta originala a articolului in limba franceza:

„Le pays des Carpates n’est pas encore l’eldorado des skieurs. Mais les projets de nouvelles stations se multiplient et le potentiel de la Roumanie pour les sports d’hiver intéresse autorités et promoteurs

Au cœur des monts Apuseni, une nouvelle station de ski vient d’être inaugurée. A 1900 mètres d’altitude, sept pistes, deux téléskis, un domaine skiable de près de sept kilomètres : le domaine de Sureanu, située dans le département d’Alba, à 52 km de Sebes, n’en est qu’à ses débuts. Car déjà, les promoteurs parlent d’extension – pour atteindre 12 kilomètres de pistes – et assurent que les aménagements vont être améliorés, des parkings aux infrastructures hôtelières. „Nous allons aussi installer deux autres télésièges”, explique l’investisseur Ionut Popa, directeur de la société Sip Grup qui a lancé le projet. A l’entendre, la station a aussi la particularité de s’intégrer dans le paysage, en évitant le bétonnage excessif.

Mais ce projet n’est que le début du développement des sports d’hiver dans la zone.

Une autre station voisine va prochainement être mise en chantier, à Portita Raiului, à quelques encablures de Sureanu. Le maire de la commune de Sasciori qui abritera la future station, Florin Morar, a affirmé que toutes les autorisations avaient déjà été accordées, et que la construction de 25 pensions allait démarrer. Le coût du projet devrait se monter à 35 millions d’euros et pourrait être en partie financé par des fonds européens. „Nous voulons développer la station la plus moderne de Roumanie (…) Je ne veux pas qu’elle concurrence les stations de la vallée de Prahova, mais qu’elle soit parmi les plus belles d’Europe, qu’elle soit un modèle pour la Roumanie”, a de son côté déclaré Ion Dumitrel, le président du conseil départemental d’Alba.”

(foto Florin Ghindă)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.