Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

România îmbracă hainele voluntariatului în Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2011, ediţia a X-a

0

România se îmbracă pentru voluntariat  în Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2011, ediţia a X-a
Voluntariatul îţi vine bine!

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Peste 200 de organizaţii şi instiţutii din toate judeţele ţării s-au alăturat anul acesta celui mai mare eveniment naţional de recunoaştere şi apreciere publică a voluntarilor – Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

SNV va avea loc în perioada 9 – 15 mai 2011, sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul. Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!”. În plin An European al Voluntariatului 2011, ediţia din acest an este cea de-a zecea ocazie cu care voluntari şi organizaţii din diverse colţuri ale ţării sărbătoresc concomitent, prin acţiune, această săptămână dedicată voluntariatului şi recunoaşterii meritelor voluntarilor.

„Voluntarii aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii româneşti. Săptămâna Naţională a Voluntariatului este oportunitatea noastră de a saluta toţi voluntarii şi de a le mulţumi pentru dedicarea cu care îşi oferă timpul, optimismul şi abilităţile, pentru a face România un loc mai bun şi mai frumos. SNV reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn pentru noi toţi de a contribui prin voluntariat la dezvoltarea comunităţii în care trăim.” (Corina Pintea, director executiv Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat).

Peste 500 de evenimente care implică voluntari sunt planificate să aibă loc săptămâna aceasta sub egida SNV în localităţi mari şi mici, precum şi în capitală. Ele sunt derulate de către partenerii locali ai SNV 2011, care doresc astfel să îşi aducă aportul la rezolvarea problemelor comunităţilor lor, să promoveze mişcarea de voluntariat în România, să atragă atenţia presei, autorităţilor locale şi a concetăţenilor lor asupra importanţei şi valorii implicării în viaţa comunităţii prin voluntariat. Fie că este vorba despre târguri de oportunităţi de voluntariat sau despre alte activităţi, precum campanii de informare, marşuri, activităţi de voluntariat public, ateliere sau dezbateri pe tema voluntariatului, activităţi de ecologizare sau reamenajare, colecte, samd., SNV reuneşte an de an un număr din ce în ce mai mare de participanţi: voluntari, organizaţii, instituţii publice, companii sau grupuri informale. Intră pe www.voluntariat.ro pentru a afla ce evenimente şi acţiuni de voluntariat sunt planificate de organizaţiile din judeţul tău!

 

***

Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începand cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat, VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România şi partenerii locali ai SNV.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.