Reamenajarea pietelor Victoriei si Unirii din Bucuresti. Spatiu pietonal si parcari!

0

Se pregatesc planuri mari pentru cele doua piete centrale din Bucuresti!

Piata Victoriei se pregateste pentru o transformare inspirata din Paris. Un hol subteran va asigura legatura intre muzeele  Taranului Roman, Antipa si Muzeul de Geologie, scrie b365.realitatea.net

Sursa de inspirație pentru schimbările din Piața Victoriei este capitala Franței și mai ales celebra piramidă de sticlă de la Muzeul Louvre. “Reamenajarea Pieței Victoriei va fi realizată după modelul Muzeului Louvre din Paris. Legătura între cele trei muzee din Piața Victoriei se va realiza pe dedesubt. Va fi construit și un hol subteran cu luminatoare (n.r. acoperișuri transparente). De asemenea, statuia lui Ferdinand I va fi montată în piață, iar circulația rutieră va fi ușor modificată în zonă.

Piata Unirii va beneficia de modificari astfel incat pietonii sa fie avantajati in trafic. Centrul bulevardului Unirii va fi zona destinata spatiului de promenada pentru pietoni, in vreme ce traficul rutier se va desfasura pe marginile bulevardului. Piata Constitutiei se transforma in spatiu pentru spectacole cu parcare subterana.

Astfel, zona fântânilor arteziene, de la Piața Unirii la Piața Constituției va fi transformată în zonă strict pietonală. De altfel, întreaga zonă va deveni una de entertainment. Piața Constituției va fi transformată în spațiu pentru spectacole, cu infrastuctura necesară pentru astfel de funcțiuni. În plus, sub piață va fi construită o parcare subterană cu
869 de locuri de parcare.

Sursa: aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează