Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rârâiții sunt Super! VEZI VIDEO!

3

Până acum doi-trei ani, nici nu observam când cineva vorbea rârâit. Cumva, mi s-a atras atenția de către ceilalți cu privire la acest aspect și am devenit conștientă de chestiune. „Mereu am avut un complex cu asta, nu îmi place să îmi zică lumea „Hei, ce rârâită ești!”, mi-a mărturisit o prietenă. Un alt amic, de asemenea, mi-a spus: „Nu îmi place să vorbesc foate mult, pentru că sunt rârâit și am impresia că oamenii se uită ciudat la mine.” M-au surprins aceste afirmații, pentru ca nu m-am gândit vreodată că cineva poate sa aibă acest complex. Ce înseamnă să fii rârâit? Nu aș stii să vă spun, pentru că eu nu sunt rârâită. Însă am prieteni rârâiți, și tot ce pot să vă zic este că au un farmec personal aparte iar mie imi sunt foarte simpatici.

În comunitatea noastră „Rârâiții sunt Super” (facebook.com/raraitiisuntsuper), ne-am reunim deopotrivă rârâiți și iubitori de rârâiți pentu a împărtăși povești hilare și bună dispoziție. Oricine e binevenit să își împărtășească povestea sau doar să arunce un ochi și să se amuze cu noi. De ce sunt rârâiții super?

Vezi aici. Rârâiții își merită un loc în dicționar, nu?

raraiti sunt superAm cunoscut rârâiți care lucrează la radio, rârâiți care se mândresc cu modul lor de-a fi, iar unii ne mărturisesc că încă primesc cereri de genul: „Spune-mi poezia cu ’Rică nu știa să zică’…”. Cei mai fericiți dintre rârâiții noștri sunt cei care nu au vreun R în nume iar câțiva băieți consideră că fetele se lasă mai ușor impresionate de farmecul lor. Între timp am aflat că avem de-a face cu mai multe tipuri de pronunțare a R-ului:

autentic om„Aș fi crezut că rârâiții se înțeleg cel mai bine între ei și pot să facă schimb de cuvinte noi cu R, cu care să impresioneze <<rârâitofilii>>. Dar am mai cunoscut un rârâit și ghici ce, mi-a zis că vorbesc bizarrr.” – Oana Cononov

Pe final, dovada că o lume fără R ar fi una mai bună! 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. avatar

    Sunt rarait si am fost in ultimii ani la logoped si tot nu a reusit logopedul sa ma scape de acest „defect” de vorbire, deci am ramas rarait, am fost de nu stiu cate ori rugat, santajat, implorat sa zic: rares, rural, rau, ratusca, ramurica. M-am plictisit de bataia de joc a colegilor si cred ca 75% din cuvintele din limba Romana au ‘r’. NU pot sa scap de „raraiala” si nu imi place ca ceilalti isi bat joc, nu le-am gresit cu nimic, daca le pui 3 intrebari de cultura generala simple habar n-au, dar stiu sa isi bata joc de mine cu R. Imi plac foarte mult persoanele raraite, mi se par simpatice. La lb. Franceza am u plus pentru ca sunt rarait dar in rest romanii isi bat joc de mine, ma pun sa repet to timpul ce spun desi au inteles numai ca sa rada de mine si hai sa fim seriosi, sunt doar rarait nu si retardat, ei sunt retardati ca fac misto de mine.

  2. avatar

    Rîrâitul nu deranjează, în sine ci, faptul ca – nu puțini dintre aceștia – lasă să se ”vadă” un anumit soi de aroganță, de infatuare, ușor adrrrresivă. Verișorul meu rârîit îmi spune prin clasa a IV-a ca este persiflat de colegi și, de atunci s-a hotarât să ”se înarmeze” cu diverse informații de cultură generală pe care să le folosească înpotriva celor care se legau de micul lui defect, punându-i în dificultate. Au trecut anii, verișorul s-a pus cu burta pe carte, chiar ajunsese sa se auto convingă ca micul defect devenise o calitate… si, în pofida ”înarmării” consecvente cu… carte, învățătură, cu un serviciu de top, este, paradoxal, un mare ratat. O persoană care, preocupată permanent să contracareze reacțiile răutăcioase din copilărie, ale colegilor, apropiaților, a omis un lucru esențial : să fie normal, să înțeleagă lucrurile simple ce țin de viața obișnuită, astfel, devenind un om imposibil, neadaptabil, dificil, cu un comportament de ins care are MEREU dreptate. Să fie cumva o legătură cu faptul că este și ușor roșcovan ?

  3. avatar

    Am fost complexat de faptul că sunt rârâit. Poate cel mai greu lucru din viața mea. Acum am 52 de ani, mă cam doare la bască. Am învățat în ultimul timp, cu cursuri de dicție acasă, să mai înbunătățesc un pic problema mea. Dar am inventat o metodă. Am aproape pentru orice cuvânt cu r, un sinonim…

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.