Provocare: urcă pe scări!

0

Text: Andra Calenic

Dacă primăvara şi vara, când vremea e prietenoasă, parcă simţim nevoia să facem câte o plimbare şi să ieşim în parc, iarna ne atrage leneşă în casă, la căldură, sau la vreun mall în căutare de divertisment lejer, după ce în prealabil am făcut „plinul” cu ceva dulce.

E mai dificil în astfel de condiţii să facem sport, aşa că nu ne rămâne decât să renunţăm la orice brumă de mişcare. Sigur, putem merge la sală sau avem posibilitatea de a face exerciţii acasă, dar mai greu cu mobilizarea 😀

Aşa că astăzi vă lansez o provocare: urcaţi pe scări!

Spuneţi un „Nu!” hotărât liftului sau scărilor rulante şi folosiţi-vă picioarele în scopul pentru care au fost create, acela de a merge. Nu vă lăsaţi purtaţi de mulţime şi alegeţi să urcaţi treptele de la metrou chiar dacă sunteţi singura persoană care face asta, iar restul se refugiază pe scările rulante. Sau, dacă nu e aglomerat, folosiţi activ scările rulante, adică urcaţi-le, pentru un plus de efort.

În lipsa obişnuinţei de a urca pe scări, după două-trei etaje e posibil să răsuflaţi din greu, de parcă plămânii ar vrea să o ia la sănătoasa din piept. Însă exersând, cu fiecare treaptă vă veţi simţi mai siguri şi veţi putea purta o conversaţie fără să gemeţi de parcă v-aţi da duhul.

Nu vă miraţi dacă vecinii de la bloc o să vă întrebe speriaţi: „Vai, s-a stricat liftul???”. Zâmbiţi, liniştiţi-i şi vedeţi-vă de trepte.

Sigur că, per total, urcatul scărilor nu implică cine ştie ce efort, însă pentru o persoană care nu are mult timp pentru mişcare sau nu face sport în mod constant, este un început bun. Iar dacă v-aţi obişnuit deja să urcaţi câteva etaje pe scări şi aveţi nevoie de o provocare la un alt nivel (la propriu şi la figurat), ei bine, nu putem decât să sperăm că în cea mai înaltă clădire din Bucureşti se va mai organiza încă un „maraton” pe cele 34 de etaje ale turnului.

scari-rulante

Foto: imgur.com

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.